Разбира се, че е опасно да се появи дрон с

...
Разбира се, че е опасно да се появи дрон с
Коментари Харесай

Кап. Васил Данов: Опасно е да се появи дрон с бомба в българските води на Черно море

Разбира се, че е рисково да се появи дрон с бомба в българските води на Черно море. Редно е да бъдат извикани неотложно специалисти от военно морските сили, там има експерти, които могат да дефинират защо взривно устройство става дума, както и да го обезвредят.

 

Това разгласи по Нова ТВ кап. Васил Данов, от Атлантическия съвет на България. Дрон с мина, която не е взривена беше открит късно нощес от жител край водите на Тюленово. Според Данов най-вероятно  летателното устройство с мина е пристигнало от войната в Украйна. 

 

Украинските сили евентуално са атакували обекти в Крим, дронът с неактивираната мина е паднал във водата и е довлечен към нашия бряг. Твърде дребна е мината с цел да може да  взриви морски съд. Най-вероятно е предопределена за поразяване на хора.   

Възможно е да е развалено взривното устройство от престоя във водата. Но във военоморските сили има задоволително експерти, които да обезвредят мината и да дадат ясни отговори, разяснява видяното от фотосите Васил Данов. Според него евентуално е имало неприятна връзка сред институциите с цел да се протака повече от 10 часа изясняването на проблем. 

 

Украинските управляващи не могат да водят на доклад всеки дрон и да дадат пояснения на България, какво тъкмо се е случило. Трябва да се внимава повече и да се ускори наблюдението в нашите води на Черно море. Това не се случва за първи път. Спомнете си какъв брой съветски мини минаха предходната година около нашите води, от региона на Севастопол, напомня атлантикът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР