Разбиха "цех" за измами със скимиращи устройства и фалшиви документи

...
Разбиха "цех" за измами със скимиращи устройства и фалшиви документи
Коментари Харесай

Разбиха цех за фалшиви банкови карти

Разбиха "цех " за измами със скимиращи устройства и подправени документи край Пловдив. При акция на ГДБОП са конфискувани заготовки за персонални документи, пластики, слотове и клавиатури за банкомати, лайсни с микрокамери, съобщи "Нова телевизия ".

Открити са огромно количество български и непознати паспорти, персонални карти, талони за коли, както и заготовки за персонални документи без нанесени имена и без сложени фотоси.

Повдигнати са обвинявания на четирима души, които са арестувани. „ Акцията е осъществена на 13 юли в Пловдивска област. Претърсени са офиси, жилища и моторни транспортни средства. В резултат на това бяха открити изброените движимости. Предстоят експертизи”, разясни в утринният блок на "Нова телевизия " представителят на Спецпрокуратурата Лидия Манолова.

„ Намерени са два броя ПОС терминални устройства с клавиатури за тях. Отделно от това и клавиатури за банкомат. Всичко открито касае открит изцяло затворен цикъл на производство”, посочи Манолова.

На двама от арестуваните са избрани парични гаранции от 150 000 лева и 100 000 лева, а на другите двама - по 70 000 лева

„ Интересна находка са ръчен часовник и писалка с вградени камери, както и други движимости, които съставляват по-особен интерес за проверяващите органи. Намерени са компютърни данни за произвеждане за подправени документи за идентичност. Те са били заложени в портативни компютри и флашки”, сподели още представителят на Спецпрокуратурата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР