Разбиха печатница за фалшиви пари, задържани са пловдивчани Соченият за

...
Разбиха печатница за фалшиви пари, задържани са пловдивчани Соченият за
Коментари Харесай

Шокиращи разкрития за подлите схеми на фалшификаторите

Разбиха печатница за подправени пари, арестувани са пловдивчани

Соченият за водач на проведена незаконна група за произвеждане и разпространяване на подправени долари и евро Иван Тодоров има присъда за същото от 2006 година Това разгласи съдията по делото за ограниченията за неотклонение на арестантите във вторник, написа flagman.bg.

Тодоров бил наказан по член 244 от Наказателния кодекс, който касае подправени парични или други знаци. След това бил оправдан. Последното бе очебийно и от юриста на пловдивчанина.

Иван Тодоров бе оставен в ареста дружно с другите трима обвинени – руснака с български паспорт Александър Крихтин, Петър Манев и печатарят Димитър Ангелов. Бандата била хваната, откакто били осъществени четири покупко-продажби по продажба на подправена валута. Това стана ясно от думи на юрист на обвинения Крихтин – притежател на хотел „ Кантилена ” в Слънчев бряг. Именно там бяха открити част от неистинските парични средства, както и машини за производството им.

Наблюдаващият прокурор изясни, че към доказателствения материал има протоколи от доверителни покупко-продажби. Разпитани са двама очевидци под прикритие. Сделките били със посочения за водач Иван Тодоров. Групата била следена посредством трафични данни и по местонахождение посредством клетките на мобилните оператори. От отбраната претендираха, че няма проведена незаконна група (ОПГ). Адвокатът на Иван Тодоров сподели, че в данните на прокуратурата има доказателства за закононарушения, само че съгласуваност се сочела единствено сред клиента му и Александър Крихтин, които са били хванати дружно в хотела на руснака. При двама участници няма ОПГ, уточни юристът.

Защитниците на Петър Манев и Димитър Ангелов се пробваха да убедят съда, че клиентите им нямат нищо общо с закононарушенията и даже желаеха те да бъдат пуснати без никакви ограничения за неотклонение. Манев се оправда, че не е знаел, че машината, която купил от Съединени американски щати през интернет, ще се употребява за разработване на подправени банкноти. Бях помолен от обвинения Иван Тодоров, тъй като знам британски и имам карта с регистрация. Даде ми пари. Каза ми, че машината ще е за отпечатване на визитки, писалки и запалки, изясни Петър Манев пред арбитър Даниела Костова. Устройството било за топъл щемпел на холограмни стикери. Манев сподели, че познавал Тодоров единствено като клиент на спортната зала, където работел.

Съдийката обаче не одобри причините на обвинения. Според нея Петър Манев посещавал Иван Тодоров в жилището, който е служил за база на членовете на групата. Тя уточни, че с огромна възможност е открито и че печатарят Димитър Ангелов е предоставял лично помещение за предпазване на материали, свързани с незаконното произвеждане на пари. Според прокуратурата общата стойност на направените неистинен банкноти е към 10 млн. евро и 1,6 млн. щатски $. Фалшиви пари били складирани на няколко места в Слънчев бряг и в Пловдив.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР