Разбиха международна група за финансови измами, в София са заловени

...
Разбиха международна група за финансови измами, в София са заловени
Коментари Харесай

Разбита е международна група за финансови измами, българи са сред задържаните

Разбиха интернационална група за финансови измами, в София са хванати 2 от ръководителите. Полицейските и правосъдни органи на Германия, Австрия, Сърбия и България реализираха огромни взаимни дейности по неутрализирането на интернационална проведена незаконна група за измами посредством фиктивна търговия с финансови принадлежности, корупция, компютърни закононарушения и изпиране на пари.

В България са арестувани трима български и един немски жител, двама от които са измежду хипотетичните ръководители на групата, оповестиха от прокуратурата. Мащабната интервенция е осъществена на 2 април.

В Сърбия са арестувани пет лица, сложени под наблюдаване са повече от тридесет банкови сметки, запорирани са движими движимости и парични средства.

В Германия е блокирана банкова сметка на незаконната група с над 2.5 милиона евро, оповестява БГНЕС.

Разследването против интернационалната незаконна група стартира Главната прокуратура в немския град Бамберг преди близо година, взаимно с екип на Централната прокуратура на Австрия за битка с икономическата престъпност и корупцията. Подкрепа в обмена на информация и съгласуване на дейностите по следствието оказват Европол и Агенцията на Европейски Съюз за съдействие в наказателното правораздаване Евроджъст.

Пострадали от дейностите на незаконната мрежа се оказват хиляди жители на десетки европейски и други страни. Разследващи пресмятат, че вредите от измамите възлизат на близо 80 млн. евро в случай, че огромен брой потърпевши лица не са подали тъжба.

С неутрализирането на участниците в проведената незаконна групата на българска територия са ангажирани Специализираната прокуратура, Софийската градска прокуратура, отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП и Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ в Министерство на вътрешните работи под надзора на Върховната касационна прокуратура. Действията им са координирани с партньорските служби от Националното бюро на България в Евроджъст.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР