Разбиха мащабна нарколабораторияза производство на марихуана край сливенскотосело Асеновец. Това

...
Разбиха мащабна нарколабораторияза производство на марихуана край сливенскотосело Асеновец. Това
Коментари Харесай

Разбиха мащабна нарколаборатория за близо 2 млн. лв. край Сливен

Разбиха огромна нарколаборатория за произвеждане на марихуана край сливенското село Асеновец.

Това е станало при взаимна акция на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Организирана незаконна група е обслужвала оборудването. Групата е арестувана на 26 март. Това оповестиха по време брифинг на управляващите, съобщи Дарик.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров разкри, че оборудването е разкрито след задълбочена работа в рамките на 4 месеца . Групата се е занимавала с производството на марихуана в големи количества.

Съоръжението е съществено с големи инвестиции и на доста високо софтуерно равнище . " Благодарение на извършени редица операривно-издирвателни дейности са открити членовете на незаконната група ", изясни Тодоров.


Групата е била добре структурирана с разнообразни функционалности на всеки един от членовете. " Преди към две седмици се образува досъдебно произвеждане и в тясно взаимоотношение с Окръжна прокуратура-Сливен стартират процесуално-следствените дейности, които доведоха до задържане на групата ", сподели той.

В момента следователи от Национална следствена работа правят следствие, дружно с сътрудници от Агенция " Митници ", които ще изземат събраната листна маса. " Касае се за фабрика за произвеждане , развъждане и изсушаване на марихуана в големи количества ", акцентира основният седкретар.

Директорът на Национална следствена работа Борислав Сарафов изясни, че с изключение на лаборатория за сушене на наркотични вечества, има и помещение, където се прави разсад на марихуана, както и помещение, където разстенията израстват. Освен това има и техника, която ги нагрява и напоява.

" Касае се за един многостепенен, многопластов индустриален развой ", сподели Сарафов и добави, че към 50 кг листна маса са открити и конфискувани от местопризшестието.

" По оперативна информация, която имаме построяването на оборудването е коствало сред милион и половина и 2 млн. лева, като предстоящите доходи сигурно биха били неведнъж надхвърлящи тези суми ", акцентира шефът на Национална следствена работа.

На място са открити към 2 хиляди стръка в друг етап на напредък, като лабораторията е била добре замаскирана под формата на зарязан микробус и всичко е доста добре детайлно пресметнато ", сподели още Тодоров.

Окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов изясни, че са повдигнати обвинявания на седем души от разнообразни обитаеми места от страната. " Към този миг няма открити лица от район Сливен. На всички са повдигнати по две обвинявания - за засяване и развъждане на канабис и за държане на суха растителна маса в огромни количества, която е оценена на стойност към 240 хиляди лева ", сподели той.

Всички те са арестувани за 72 часа , като следва да бъде импортирано в съда искане за непрекъснат арест. Тепърва в хода на следствието ще се открива съответното присъединяване на всяко едно от лицата. Сред упрекнатите има и престъпно проявени. Едно от лицата е осъждано за същото закононарушение, а във връзка с друго лице е открито , че е налице висящо правосъдно произвеждане още веднъж за същото действие ", добави окръжният прокурор.

" Тази нарколаборатория не е работила от дълго време, активността ѝ е пресечена още в самия зародиш. Всички уреди са съвсем нови ", сподели още Сарафов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР