Разбиха банда за мигранти. За акцията оповестиха от ГДБОП. С

...
Разбиха банда за мигранти. За акцията оповестиха от ГДБОП. С
Коментари Харесай

Разбиха банда за мигранти

Разбиха тайфа за мигранти. За акцията оповестиха от ГДБОП. С наети коли тайфа трафикирала бежанците. Това бил методът мигрантите да се спасят нововъведението в закона. Според новите текстове автобомил, употребен за транспорт на бежанци, се лишава.

Мигрантите са вземани от границата с Турция и прекарвани през границата със Сърбия. Престъпната активност стартира и бива приключена на териториите на непознати страни. Затова е работено с Европол ”, сподели зам. шефът на ГДБОП Калин Литов.

Задържани са петима, в това число водача на бандата, оповестиха управляващите. Всички са престъпно проявени. Оказва се, че трима са познати по линия на трафик на мигранти. Освен това има седем следствия за обособени транспортирания на мигранти, правени от наети от бандата водачи.

Групата е вземала по сред 1000 и  3000 евро за транспорт на емигрант. Част от членовете имат условни присъди, сподели зам. градският прокурор на София Иво Илиев.

Проблемите в Европа

Комисарят на Европейски Съюз по въпросите на добросъседството и разширението подписа пакет от 781 млн. евро в поддръжка на бежанците в Турция. Това стана по време на визитата му в Анкара.

Мигрантите у нас

Има фрапантно увеличение на броя на настанените бежанци в Любимец. Това води до ескалация на напрежението. Повод за данните бе всеобщият пердах с колани, щайги и плоскости сред бежанци в Любимец, при който пострадаха трима души.

Комисариатът за бежанците поздрави преди време България за съответния отговор на мигрантския напън.

„ През последните години мигрантският поток към България се ускорява непрекъснато. Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците прави оценка високо съответния отговор на страната ви против този сериозен напън. “ Така Седа Кузуджу, представител на комисариата в България, се е обърнала към премиера Николай Денков.

Дамата е поздравила страната ни за поддръжката, оказвана на украинските бежанци, търсещи избавление от войната. Близо една трета от украинците с краткотрайна протекция в България са високообразовани и имат предпочитание да сертифицират езиковите си умения, което в допълнение ще
улесни интеграцията им на пазара на труда, споделя тя. Премиерът от своя страна подчертал желанието на нашата страна да продължи съдействието и разговора с комисариата.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР