разби Република Корея с убедителното 5:1 като гост в Сеул

...
разби Република Корея с убедителното 5:1 като гост в Сеул
Коментари Харесай

Бразилците се развихриха с пет гола срещу Република Корея

разруши Република Корея с безапелационното 5:1 като посетител в Сеул в контролна среща, която е част от подготовката и на двата отбора за Мондиала в края на годината. изведе “кариоките ” напред още в 7-ата минута, само че в 31-вата Хан Юи-Чо изравни. върна задатъка на своите в 42-рата от дузпа, а в 57-ата осъществя още един углавен удар. Появилият се като промяна две минути по-рано вкара четвъртия гол в 80-ата минута, а друга от запасите -, оформи крайния резултат в добавеното време. Отделно отборът на Тите удари и две греди.

Така Неймар към този момент има 73 попадения за Бразилия и е единствено на четири от върха на Пеле за най-вече голове за националния отбор - 77.

Neymar for Brazil:

73 goals ⚽
52 assists ✨

Now he Is only 4 goals away from Pele.
Respect?✨
— Saynam Sharma (@Tweet2D3xTR)
Бразилците играха в 4-4-2 с Ней Джуниър и Ричарлисон в офанзива, а Луис Пакета и Рафиня бяха на крилата. В стартовите 11 имаше единствено един футболист, който не играе в Европа - вратарят Вевертон от Палмейрас.

Срещу тях корейците излязоха със състав, в който блестеше звездата на Тотнъм Хюн-Мин Сон. Нападателят обаче не сподели съвсем нищо забавно, а за малко щеше да аргументи тежка травма на Даниел Алвеш, откакто се подхлъзна и падна върху опорния му крайник.

Бразилците излязоха напред след единствено седем минути, когато Фред стреля към вратата и тъкмо пред нея Ричарлисон отклони леко топката по пътя към мрежата. Първоначално голът беше записан на името на халфа на Манчестър Юнайтед, само че по-късно като негов създател беше маркиран играчът на Евертън.

Играещият в Бордо Хан Юи-Чо изравни за домакините в 31-вата минута при една от дребното рискови офанзиви на своя тим.

Южноамериканците поведоха още веднъж, откакто в 42-рата Неймар беше прецизен от дузпа, отсъден благодарение на ВАР за нарушаване против Сандро Вагнер.

В добавеното време на първото полувреме Тиаго Силва уцели напречната греда, а при добавката, от към метър, Каземиро не съумя да вкара на съвсем празна врата.

Гостите дръпнаха с 3:1 в 57-ата, когато се повтори обстановката от първата дузпа. Пак Сандро беше фаулиран, отново се наложи на основния арбитър да гледа повтаряне на обстановката, преди да вземе решението да уточни бялата точка, а след това Неймар осъществя по подобен метод. За нападателя на Пари Сен Жермен това е десета тъкмо изпълнена дузпа от 10 опита от началото квалификационния цикъл за Световното състезание, като тук се включват и контролите.

Рафиня удари втората греда в 75-ата минута, само че малко по-късно Коутиньо повиши на 4:1. После първенецът на Англия с Манчестър Сити Габриел Жезус постави точка на срещата с гол за 5:1.

Азиатското турне на петкратните международни първенци продължава с посещение на Япония за инспекция на 6 юни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР