Райската ябълка, наричана още персимон, е плодът на дърво от

...
Райската ябълка, наричана още персимон, е плодът на дърво от
Коментари Харесай

Многобройните ползи за здравето от райската ябълка

Райската ябълка, наричана още персимон, е плодът на дърво от семейство Абаносови. Води произхода си от Япония и Китай. Райската ябълка е извънредно потребен плод, богат на фибри, витамини, калий, натрий, магнезий, калций, желязо и манган.

В райската ябълка се съдържат огромни количества танини, които при прекалено изобилна консумация могат да се окажат нездравословни за здравето. Затова експертите предлагат яденето на не повече от една райска ябълка дневно за здраве.

За какво оказва помощ райската ябълка?

В предварителната защита на диабета

Хората, страдащи от диабет и тези с нараснал риск от заболяването, би трябвало да ядат повече божествен ябълки, тъй като те съдържат доста потребни фибри, които засищат глада, само че не покачват равнищата на кръвната захар. Това е по този начин поради ниския гликемичен показател на райската ябълка, което я прави подобаваща за диабетици и хора в преддиабетно положение.

В нея се съдържат голям брой потребни витамини и минерали, които спомагат за възстановяване на инсулиновия толеранс на клетките.

Подобрява храносмилането

Танините в райската ябълка имат свойството да подтикват обмяната на веществата като по този метод усъвършенстват работата на червата. Райската ябълка даже работи като пробиотик, успокоителен диарията и нормализиращ изхожданията.

Полезна при запек


Именно поради балансиращото си за чревната флора деяние райската ябълка облекчава и запека. Плодовият сок на райската ябълка се предлага за хора със усложнения в изхождането. Той е доста потребен за постоянна дефекация.

Стимулира имунната система

Поради високото си наличие на витамини и минерални субстанции, райската ябълка подкрепя имунната система. Яденето на една райска ябълка дневно покачва имунитета и ви прави по-устойчиви на бактерии и инфекции. Тя оказва помощ и в лечението на грип и простуда.

Прави костите по-здрави

В райската ябълка се съдържат значимите за костите калций и калий. Редовната консумация на райска ябълка усилва костната компактност.

За сърдечносъдовата система

Райската ябълка е богата на калий, което я прави потребна за нормализирането на кръвното налягане. Хипертониците и застрашените от високо кръвно налягане, сърдечносъдови болести и инфаркт би трябвало да ядат по една райска ябълка дневно, с цел да балансират равнищата на калия в организма.

Полезна за кожата

Райската ябълка е доста богата на полифеноли, които са антиоксиданти, настоящи против процесите на стареене. Тя защищава от поява на бръчки и фини линии като прави кожата гладка, мека и стегната.

Полезна за зрението


Заради благосъстоянието си на витамини и по-специално на витамин А, райската ябълка се предлага при хора с проблеми със зрението. Големите количества витамин А оказват помощ за възстановяване цялостното здраве на окото.

Силна в битката с рака

Антиоксидантите в райската ябълка не се борят единствено против процесите на стареене в организма, само че и против злокачественото изменение на клетките, провокирано от окислителните процеси.

Антиоксидантите в нея се борят против образуването на туморни кафези и разрастването им в туморна маса. Затова е добре райската ябълка да участва постоянно в менюто ви.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР