Райската ябълка е изненадващо здравословен продукт със странна и противоречива

...
Райската ябълка е изненадващо здравословен продукт със странна и противоречива
Коментари Харесай

Вълшебните райски ябълки: 5 причини да ги обичате

Райската ябълка е изненадващо здравословен артикул със странна и спорна известност. Това се дължи на специфичния послевкус, присъщ за неузрелите плодове от някои сортове.

Този плод е богат на витамини С, Е, А, калций, калий, желязо, фосфор, йод и се предлага при дефицит на витамини. По наличие на антиоксиданти не отстъпва на зеления чай.

Райската ябълка има невисок гликемичен показател, което значи, че равнището на кръвната ви захар ще се увеличи постепенно след лека закуска с райска ябълка. Това ще ви разреши да се чувствате сити доста по-дълго, в сравнение с след ястие, да речем, на сладкиши или печива.

Известна е като дейно успокоително средство. Провитамините, които съдържа, могат да възстановяват нервната система и да покачат работоспособността за броени минути.

Магнезият, който се съдържа в райската ябълка, оказва помощ за извеждането на солта от тялото и има удобен резултат върху бъбречната функционалност. Освен това понижава вероятността от формиране на камъни в тях.

Има няколко екзотични типа, един от тях се назовава “шоколадова райска ябълка ” Работата е там, че когато узреят, плодовете получават черен цвят и усет, както може да се разбере от името, на шоколад.

Просто е невероятно да се изброят всички свойства на плода, само че най-често се употребява за възстановяване на храносмилането, подсилване на имунната система, отбрана на централната нервна система от стресови фактори, както и подсилване на сърцето и кръвоносните съдове и нормализиране на действието на щитовидната жлеза.

Има изразено имуностимулиращо, регенериращо, антиоксидантно, противовъзпалително, диуретично и антисклеротично деяние. Ето за какво постоянно се употребява като помощно средство за лекуване на необятен набор от болести от доста друго естество.

Райската ябълка има удобен резултат върху стомашно-чревния тракт при пептична язва, чернодробни и бъбречни болести. Антибактериалните свойства на плода оказват помощ в битката с патогените в червата, подобрявайки процеса на храносмилане. Има диуретичен резултат и оказва помощ за облекчение на подуването, което може да се образува заради незадоволителна сърдечна функционалност.

Веществата, съдържащи се в този плод, се борят със свободните радикали. Райската ябълка оказва помощ за закъснение на процеса на стареене. Антиоксидантите и полиненаситените мастни киселини въздействат удобно върху положението на кожата, като възстановяват нейната сбитост и разтегливост.

Райската ябълка постоянно се употребява в козметиката. Високата централизация на ретинол, витамини C и P оказва помощ за възстановяване на зрението и битката с възрастовите промени на кожата.

От диетолозите райската ябълка се предлага като източник на енергийно скъпа захароза, т.е. като сурогат на бързите въглехидрати.

Ползите от райската ябълка и нейния състав обаче могат да бъдат сведени до нула, в случай че се съхраняват погрешно. Преди всичко изберете зрели и цели плодове с непокътната кора. Този плод притегля плесени и гнилостни бактерии, които бързо унищожават освен структурата, само че и неговия му химически състав. Полезните субстанции се резервират най-добре в сушени или замразени плодове.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР