Районно управление Полиция – Поморие вече разполага с модерен електронен

...
Районно управление Полиция – Поморие вече разполага с модерен електронен
Коментари Харесай

Кметът на Поморие дари на местната полиция дрегер, улавящ 8 вида дрога

Районно ръководство „ Полиция ” – Поморие към този момент разполага с съвременен електронен анализатор, улавящ съществуването на осем наркотични субстанции в човешкия организъм. С решение на локалния парламент устройството Dräger DrugTest 5000 беше закупено от Община Поморие, с цел да обезпечи работата на пътните служители на реда при инспекция на водачите на транспортни средства за приложимост на неразрешени вещества.
 20180717_090055-medium_800x389  20180717_090953_800x389  20180717_091121_800x389  20180717_092144-medium_800x553
Доброто партньорство и съдействие сред Община Поморие, ОДМВР – Бургас и Районно ръководство „ Полиция ” – Поморие продължава с едно надграждане на всичко, което вършим през последните години. Вярвам, че внедрената неотдавна система за видеонаблюдение и актуалният дрегер доста ще допринесат за ограничение на рисковите пътни обстановки, попречване на тежки пътни катастрофи и понижаване на битовата престъпност. Това сподели кметът Иван Алексиев, като похвали полицейските чиновници за положителната им работа. В наличието на заместник-кмета Кунчо Гайдов, ръководителя на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, секретаря на Общината Тони Митев и шефа на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов, дрегерът бе предаден на началника на локалното ръководство основен контрольор Георги Куцаров.

Dräger DrugTest 5000 служи за диагностични цели и за задачите на правосъдната медицина. Състои се от два съществени съставния елемент: анализатор и тестов комплект. Анализаторът приготвя тестът, взета с тестовия комплект и настройва нужната реакционна температура. Само за няколко минути се прави бърз и прецизен разбор на човешката слюнка, като системата улавя осем разнообразни неразрешени субстанции в организма на човек: амфетамин, бензодиазепин, кокаин, метаамфетамин, метадон, кетамин, морфин и тетрахидроканабинол.

Апаратът се обслужва единствено с няколко бутона и може да бъде обвързван с разнообразни устройства за обработка и запис на данни, а посредством интегрирания в него батерия, Dräger DrugTest 5000 е подобаващ както за стационарна, по този начин и за мобилна приложимост.

„ Гледаме числа и статистика, само че моето надълбоко разбиране е, че главният аршин за работата на един служител на реда е публичното мнение и спокойствието на жителите и гостите на града. Не мога да не изкажа удовлетворение от Вашата работа в последните месеци, а от тук нататък се надявам все по-малко хора да използват и популяризират опиати ”, показа старши комисар Калоян Калоянов и пожела триумф на служителите на реда, които още на следващия ден стартират работа с дрегера.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР