Районният съд във Велико Търново оправда репортера на регионалния ежедневник

...
Районният съд във Велико Търново оправда репортера на регионалния ежедневник
Коментари Харесай

Георги Вълев от “Килърите” не успя да осъди журналистка от Велико Търново

Районният съд във Велико Търново оправда репортера на районния всекидневник „ Борба “ Нели Сукова по заведено против нея дело за клюка и уронване на положителното име от наказания на до живот Георги Вълев от “Килърите”.

Процесът против журналистката започва през март тази година и се гледа в три съвещания. Съдия Младен Димитров произнесе оправдателна присъда за репортерката и отхвърли предявения цивилен иск от Вълев в размер на 15 000 лв..

Вълев заведе дело против Сукова, тъй като се засегнал от публикацията от 10 януари тази година, в която се приказва за една от версиите за убийството на предприемача Петър Христов. В репортажа се споделя, че една от хипотезите за покушението е, че Георги Вълев може и да има присъединяване в поръчването на изтезанието на търновския предприемач от затворническата килия в Ловеч.

На последното правосъдно съвещание Георги Вълев показа медицински документи от болничното заведение в Ловешкия затвор, че е примрял и получил психологични проблеми от публикацията в „ Борба “ от 10 януари. В документа лекарят е написал, че нервният срив се дължи на изявления в пресата. Кои са тези изявления и коя е тази „ преса “ по време на делото не беше конкретизирано.

Решението на първата инстанстанция по случая предстои на обжалване пред Окръжния съд в остарялата столица. Вълев може и да се възползва от тази опция, с цел да се разноски още веднъж до Велико Търново. Абсурдното е, че той няма никакви разноски заради декларация за беднотия. В същото време през 2016 година Окръжният съд подвигна запори върху 13 негови парцела и дялове във компании. В момента той води голям брой каузи против институции и постоянно му се отпускат служебни юристи за сметка на данъкоплатците, а Георги Вълев не заплаща и държавната такса върху цивилен искове, която е в размер на 4%.

“Така да вземем за пример за желаните от репортера на „ Борба “ 15 000 лева той трябваше да заплати близо 600 лв. и настрана най-малко 300 лв. за юрист. А това дело не е единственото, което е завел Георги Вълев”, разясняват адвокати от болярския град.

В сряда той още веднъж бе доведен във Велико Търново от полиция, правосъдна защита и жандармерия. Този път претенциите му са към следствения арест поради липса на комфорт и желае 500 лв.. Заедно с него ще бъде доведен и наказан за убийства пандизчия, който да опише какъв брой страдания е изпитал Вълев по време на престой преди години в килия във Велико Търново. Въпросният наказан палач бе очевидец и по делото против Нели Сукова, с цел да каже какъв брой доста е страдал Вълев по време на разходка в Ловешкия затвор, тъй като му е било уронено положителното име.

На 21 юни пък стартира делото на Комисията „ Антикорупция “за лишаване в интерес на страната на 41 парцела на Вълев за 3,6 млн. лева, които са запорирани. За този ден известният в близкото минало търновски хотелиер отново ще бъде конвоиран от пандиза в Ловеч, с цел да не бъдат нарушени неговите цивилен права. Всички разноски за разходките на пандизчията са за сметка на данъкоплатците.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР