Районният съд във Велико Търново оправда репортера на Борба“ Нели

...
Районният съд във Велико Търново оправда репортера на Борба“ Нели
Коментари Харесай

Разходките на пандизчията Георги Вълев за сметка на държавата продължават!

Районният съд във Велико Търново оправда репортера на „ Борба “ Нели Сукова по заведено против нея дело за клюка и уронване на положителното име от пандизчията Георги Вълев. След правосъдно разследване в три съвещания от март т.г. арбитър Младен Димитров произнесе оправдателна присъда за журналистката и отхвърли предявения цивилен иск от Вълев в размер на 15 000 лв..

Оправдателната присъда бе произнесена след брилянтна защита на юриста на вестника Иван Няголов. Той направи на пух и прахуляк речта на служебния юрист на наказания до живот по делото „ Килърите” за обезпечение на две убийства.

Служебният юрист се опита да припише осъществяване на закононарушение от авторката на публикацията от 10 януари т.г., в която се приказва за една от версиите за убийството на Петър Христов, че Георги Вълев може да има присъединяване в поръчването на изтезанието на търновския предприемач от затворническата килия в Ловеч. Георги Вълев се опита да употребява медицински документ от
болничното заведение в Ловешкия затвор, че е примрял и получил психологични проблеми от публикацията в „ Борба “ от 10 януари. В документа обаче лекарят е написал, че нервният срив се дължи на изявления в пресата! Кои са тези изявления и коя е тази „ преса “ по време на делото не беше конкретизирано.

Оправдателната присъда на районния съд предстои на обжалване пред окръжния във В. Търново. Затворникът Вълев сигурно ще се употребява и от тази опция, с цел да се разноски до В. Търново още веднъж и за следващ път. Защото той няма никакви разноски заради декларация за беднотия. В същото време през 2016 година Окръжният съд подвигна запори върху 13 негови парцела и дялове във компании. Въпреки този общоизвестен факт той обаче води куп каузи и постоянно му се отпускат служебни юристи за сметка на данъкоплатците, а Георги Вълев не заплаща и държавната такса върху цивилен искове, която е 4%. Така да вземем за пример за желаните от репортера на „ Борба “ 15 000 лева той трябваше да заплати близо 600 лв. и настрана най-малко 300 лв. за юрист. А това дело не е единственото, с което Георги Вълев разнообразява затворническото си всекидневие и си обезпечава разходки, въпреки и с белезници, до Велико Търново.

На 23 май той още веднъж ще бъде воден от полиция, правосъдна защита и жандармерия във В. Търново. Този път съди следствения арест поради липса на комфорт и желае 500 лв.. Заедно с него ще бъде доведен и наказаният за убийства Халил, който да опише какъв брой страдания е изпитал Вълев по време на престой преди години в килия във В. Търново. Въпросният наказан палач бе очевидец и по делото против Нели Сукова, с цел да каже какъв брой доста е страдал Вълев по време на разходка в Ловешкия затвор, тъй като му е било уронено положителното име.

На 21 юни в окръжния съд стартира пък делото на комисията „ Антикорупция “за лишаване в интерес на страната на 41 парцела на Вълев за 3,6 млн. лева, които са запорирани. За този ден известният в близкото минало търновски хотелиер отново ще бъде конвоиран от пандиза в Ловеч, с цел да не бъдат нарушени неговите цивилен права. Всички разноски за разходките на пандизчията са за сметка на народа. Дали пък прокуратурата най-накрая няма да извърши инспекция дали Георги Вълев е пандизчия милионер, или пандизчия дрипльо и какво е направил с 13-те собствености, освободени от запори през 2016 година с определение на Окръжния съд във В. Търново?

Източник: Борба
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР