Районният съд във Варна уважи искането на прокуратурата и взе

...
Районният съд във Варна уважи искането на прокуратурата и взе
Коментари Харесай

Дрогиран рецидивист открадна кола и си спретна гонка с полицията във Варна

Районният съд във Варна почете настояването на прокуратурата и взе най-тежката мярка " задържане под стража " във връзка с 27-годишен мъж, по отношение на който на 1 септември са предявени обвинявания за противозаконно лишаване на длъжностен лек автомобил от владението на друго лице, без негово единодушие и за кражба на непознати движимости.

Деянията се явяват тежки умишлени, като плануваните за тях в закона санкции са „ отнемане от независимост “ надлежно сред една и 8 години и от една до 10 години.

Анализът на събраните материали и доказателства по делото водят съда до обосновано съмнение за авторство на действието и за съществуване на действителна заплаха той да се укрие или да извърши закононарушение.

На 31 август тази година обвиненият е забелязан и хванат от полицейски чиновници в региона на бул. “Девня “ във Варна, управлявайки лишен и разгласен за търсене непознат автомобил дружно с крадени движимости в него.

При опит да бъде спрян с автомобила от полицейските органи, той се е опитал да избяга, като след гонене през огромна част от територията на Варна, в това число и при шофиране в платно за насрещно придвижване, обвиненият е бил арестуван директно откакто изоставил непознатото МПС наоколо до жп гарата. При направения му полеви тест за опиати се открива повлияване от наркотични субстанции – амфетамин и метамфетамин.

От данните по делото е видно, че 27-годишният мъж е лице от дейния престъпен контингент, осъждан като малолетен за похищения против собствеността и против който понастоящем се водят и други досъдебни производства. Обвиняемият има адресна регистрация, само че не обитава там и води бездомнически метод на живот.

Съдебният състав счете, че с оглед непредсказуемото държание на 27-годишния обвинен и високата социална заплаха от действието, следва да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража ”.

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен период, като при положение на тъжба делото бе планувано пред ВОС за 7 септември от 13.00 часа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР