Районният съд във Варна осъди Община Варна да плати сумата

...
Районният съд във Варна осъди Община Варна да плати сумата
Коментари Харесай

Община Варна е осъдена да плати над 6000 лева са паднало дърво върху кола

Районният съд във Варна осъди Община Варна да заплати сумата от 5840 лв. на притежателите на автомобил, сплескан от паднало дърво. Това излиза наяве от решение на институцията от юли тази година, заяви Moreto.net.

Местната администрация ще би трябвало да покрие и разноските по делото, които са в размер на 1354 лв.. Решението на съда може да бъде обжалвано пред Окръжен съд.
Пострадалият автомобил е бил паркиран по здрач във Варна. Сигнал за случая е подаден в първите часове на 30 октомври предходната година. На място дошъл екип на пожарна сигурност, който отстранил дървото.

Ищците открили нанесени съществени материални вреди. Живущи наоколо пък обяснили, че неведнъж са подавали тъжби до Община Варна с искане дървото да бъде отстранено, тъй като е рисково, само че без резултат.

Дърветата като улично озеленяване са обществена благосъстоятелност. Община Варна има подписан контракт с компания, която да поддържа зелените площи в съответния регион. Като възложител локалната администрация носи отговорност за бездействието на компанията. До настъпване на случая Община Варна не е подхванала ограничения по унищожаване на рисковото дърво или подхванатите такива са били незначителни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР