Районният съд в Симферопол във вторник арестува за два месеца

...
Районният съд в Симферопол във вторник арестува за два месеца
Коментари Харесай

Лоши новини за 12 от арестуваните украински моряци

Районният съд в Симферопол във вторник арестува за два месеца 12 от 24 украински военни моряци, арестувани към Кримския полуостров за нарушение на границите на Русия, излиза наяве от решение на съда.

Сред задържаните е също командирът на украинския дребен брониран катер „ Бердянск “ Роман Мокрюк. ТАСС, представен от Блиц, напомня, че на 27 ноември Върховната рада утвърди указа на президента Петро Порошенко за въвеждане на военно състояние в страната от 28 ноември за период от 30 дни. То се вкарва във Винницка, Луганска, Николаевска, Одеска, Сумска, Харковска, Черниговска, Донецка, Запорожка и Херсонска области във вътрешните води на Украйна в Азовско-Керченската акватория.

Повод за решението за оповестяване на военно състояние в Украйна стана случай в региона на Керченския проток, където на 25 ноември три кораба от Военноморските сили на Украйна, плаващи от Одеса към Мариупол, нелегално пресякоха държавната граница на Русия, влязоха в съветските териториални води и започнаха да реализират рискови маневри. Корабите от Военноморски сили на Украйна са пренебрегнали нееднократните предизвестия и претенции да спрат, което е принудило съветската страна да употребява оръжие за тяхното наложително прекъсване, означи организацията.

Всичките три кораба са арестувани, трима украински военнослужещи са ранени в хода на случая, оказана им е здравна помощ и живота им не се намира в заплаха. За нарушаването на държавната граница на Русия е възбудено наказателно дело.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР