Районният съд в Русе даде година затвор на мъж от

...
Районният съд в Русе даде година затвор на мъж от
Коментари Харесай

Година затвор на посредник на телефонни измамници в Русенско

Районният съд в Русе даде година затвор на мъж от Ветово, за съучастничество в телефонна машинация, при която жена дала на нарушителите 36 600 евро, оповестиха от съда.

Признатият за отговорен бил помощник на телефонните измамници. Случаят е отпреди две години. Престъпниците, чиято идентичност не била разкрита при следствието, се обаждали от Букурещ на случайни телефонни номера в България. Целта била да правят измами.

На 2 октомври 2019 година на стационарния телефон на пострадал се обадил мъж. Той се показал за служител на реда. Обяснил на дамата, че би трябвало да спомага за залавянето на измамници, да изключи мобилния си телефон и да му се обади още веднъж от стационарния.

Веднага по-късно с потърпевшата се свързал различен мъж, който се показал за доктор. Заплашил я, като й изискал 50 000 лв. . Жената се обадила на мнимия служител на реда, който я уверил, че нарушителите ще бъдат хванати.

Обяснил й, че е разговарял към този момент с щерка й, като трябвало да хвърли всичките си пари през балкона. В същото време други нарушители се свързали с мъжа от Ветово, който познавали отпреди.

Предложили му да отиде до Русе, с цел да вземе пакет, за което ще получи 150 лв.. Мъжът се съгласил и дошъл на посочения адрес. Знаел, че прави машинация, само че взел парите, прибрал за себе си 100 евро, а другите оставил до табелата за завършек на Русе.

Пред Районния съд той се признал за отговорен, като изискал делото да бъде прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване. По тази причина присъдата му е понижена с една трета - от година и половина - на година.

Решението може да се апелира в 15-дневен период пред Русенския областен съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР