Районният съд в Разлог за втори път е отложил делото

...
Районният съд в Разлог за втори път е отложил делото
Коментари Харесай

Второ отлагане на делото срещу Явор Бахаров - slava.bg

Районният съд в Разлог за повторно е отсрочил делото против артиста Явор Бахаров, поради отсъствие на подсъдимия, написа „ Уикенд”. В правосъдната зала се появил неговият юрист, който декларирал, че клиентът му е болен и показал болничния лист на 34-годишния Явор. Следващото съвещание било планувано за 1 юли.

На 8 февруари звездата от сериала „ Съни бийч “ бе задържан след неизвестен сигнал в полицията, че кара своето „ Мицубиши Лансер” в нетрезво положение. Бахаров бе арестуван за 24 часа, откакто дрегерът регистрира 1,3 промила алкохол в кръвта му и съществуването на кокаин и марихуана в слюнката. Актьорът карал автомобила си късно през нощта със скиорска каска и очила. Според описа на очевидци Бахаров чествал с компания в локално заведение в Банско. След сдърпване артистът си тръгнал с мръсна газ от заведението, а малко по-късно последвало анонимното позвъняване в полицията. Предполага се, че Явор е бил предаден точно от някой от своите другари. Той бе освободен против парична гаранция от 5000 лв..

Тъй като звездата от „ Стъклен дом “ към този момент е бил осъждан за шофиране в нетрезво положение, той може да получи от 1 до 5 години ефикасна присъда. Само преди няколко месеца артистът още веднъж имаше среща органите на реда поради хулиганска демонстрация. Тогава Бахаров атакува посред улицата приятелката си - актрисата Рая Пеева, с която към момента са дружно.

„ Бахаров твърди в обясненията си за случая, че не е употребявал опиати 3 дни преди да кара, както и че е консумирал алкохол предната вечер, който обаче не се е разградил в кръвта му. Признава се за отговорен, че е криволичел с колата си, желал да тества зимните гуми на автомобила си посредством „ дрифт “. Неговите юристи ще показват в съда и други смекчаващи виновността му обстоятелства”, считат магистрати.

Братът на Захари Бахаров евентуално щял да се снабди с неоправдателна присъда, която обаче ще е условна, а шофьорската му брошура щяла да бъде отнета за период от 3 години. Освен това предвиждат, че на Бахаров ще му се лепне и полагане на 200 часа общественополезен труд. Това наказване било изключително известно измежду съдиите в Разлог, които постоянно заставяли хванатите пияни водачи да метат градинки или да цепят дърва в някое горско стопанство по обществени стратегии на общината.

Адвокатите на Бахаров щели да поддържат в съда тезата, че артистът не е бил в изискванията на пробация, тъй като предният му арест е за друго закононарушение – безчинство. Твърде евентуално било правосъдният развой против Явор да се проточи няколко месеца.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР