Районният съд в произнесе тригодишна условна присъда с петгодишен изпитателен

...
Районният съд в произнесе тригодишна условна присъда с петгодишен изпитателен
Коментари Харесай

Служителка на болница в Лом присвоила 72 971 лв. за седем години

Районният съд в произнесе тригодишна условна присъда с петгодишен изпитателен период и наложи санкция от 72 971 лв. с лихвите от 2013 година насам на служителката в локалната " Свети Николай Чудотворец " Д.Р.Л.

Присъдата е за заграбване на въпросната сума пари от касата на болничното заведение, оповестиха от правосъдната палата в Лом.

Д.Р.Л. работила като длъжностно лице в болничното заведение - медицински регистратор в Приемо-консултативен блок.

В интервала от 3 януари 2007 година до 26 септември 2013 година тя пари на болничното заведение, които й били поверени да ръководи. Д.Р.Л. заличавала от наличната информация в базата данни на счетоводния програмен продукт фактури и приходни касови ордери към тях, издадени на пациенти за възнаграждение на услуги и престой в болничното заведение.
свързани новини2647на 13.12.2021
По този метод в централната каса на болничното заведение са регистрирани с близо 73 000 лв. по-малко от действителните приходи.

Пред съда Д.Л.Р. се признала за отговорна и по този начин получила присъда с 1/3 под плануванаъа в закона за заграбване в огромни размери. Тя ще би трябвало да върне на болничното заведение 72 971 лв. с лихвите от 26 септември 2013 година насам. Присъдата може да се апелира пред Окръжния съд в Монтана, прецизираха от Съдебната палата в Лом.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР