Районният съд в полския град Освиенцим обяви присъдата по делото

...
Районният съд в полския град Освиенцим обяви присъдата по делото
Коментари Харесай

Младежи извършиха голи ритуално убийство пред вратите на Освиенцим и сега ще гният в затвора

Районният съд в полския град Освиенцим разгласи присъдата по делото с участниците в скандална акция в някогашния лагер на гибелта Освиенцим (Аушвиц-Биркенау). Според решението на съда двама от участниците в скандалния пърформанс от Беларус - Адам Беляцкий и Никита Володко – ще лежат в пандиза. „ Радио Свобода “ оповестява, че Беляцкий по обвиняването в оскърбяване на мястото на паметта и убийството на животно ще лежи година и 6 месеца. Той също би трябвало да заплати санкция в размер на 630 $.

Освен това, в течение на 10 години му е неразрешено да има животни. Неговият другар, жителят на Беларус Никита Володко, ще лежи в пандиза година и два месеца. Той също има възбрана за владение на животни в течение на 10 години.

Останалите участници в акцията, жители на Полша, би трябвало да платят санкции в размер на 10 000 злоти. Те също ще лежат в зандана 1 година.
През март 2017 година няколко мъже заклаха овен, съблякоха се чисто голи и се приковаха с вериги към вратите на музея и някогашен концлагер Освиенцим с лозунга Arbeit macht frei (Трудът освобождава). Активистите са снимали всичките си дейности на видео благодарение на дрон.

В акцията са взели участие жители на Беларус, Германия и Полша. Съдебният развой против 12-имата деятели стартира при започване на месеца.

Превод и редакция: БЛИЦ

Szokujący incydent w Auschwitz. Grupa 11 osób rozebrała się przed bramą, zabiła owcę, wrzuciła petardę. Interweniowały służby porządkowe. pic.twitter.com/vSA0KxtmFG
— Marcin Makowski (@makowski_m) March 24, 2017
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР