Районният съд в Пловдив отложи делото срещу близнаците, обвинени за

...
Районният съд в Пловдив отложи делото срещу близнаците, обвинени за
Коментари Харесай

Съдът в Пловдив отложи делото срещу близнаците, обвинени за помагачи при убийството в Цалапица

Районният съд в Пловдив отсрочи делото против близнаците, упрекнати за помагачи при убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Причината е, че правосъдният състав позволи настояването на прокуратурата да бъде разпитан Рангел Бизюрев, обвинен като причинител,  който бе арестуван в Дания на 29 ноември, откакто бе търсен за убийството близо четири месеца.

Според съда Рангел е единственият очевидец и свидетел и следва да бъде разпитан, с цел да бъде разкрита обективната истина. 

Районният съд реши още делото да се преглежда по съкратената процедура, защото братята признаха обстоятелствата в обвинителния акт. Близнаците с букви В. Д. и Б. Д. остават с мярка за неотклонение " задържане под стража ", уточни съдът, защото има данни, че са подготвяли тръгване от страната.

Близките на Димитър желаеха братята да бъдат съдени като причинители на убийството, а не като помагачи, написа Българска телеграфна агенция.

През четирите месеца, в които се търсеше Бизюрев, близки на убитото момче и поданици на Цалапица в Стамболийски, Пловдив и София с гледище за бърз и обективен развой против всички, забъркани в тази ситуация. 

Смъртта на 24-годишния Димитър Малинов е настъпила вследствие на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли към 22:30 часа. Тялото му е открито заровено на към километър от мястото, на което последно е бил забелязан.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР