Районният съд в Панагюрище отказа да отстрани от длъжност кмета

...
Районният съд в Панагюрище отказа да отстрани от длъжност кмета
Коментари Харесай

Съдът отказа да отстрани кмета на Стрелча


Районният съд в Панагюрище отхвърли да в профил от служба кмета на община Стрелча Стойно Чачов и остави без почитание настояването на прокуратурата, импортирано преди два дни.
Представителят на държавното обвиняване акцентира, че ще стачкува правосъдното решение пред окръжните магистрати в Пазарджик. Произнасянето по настояването се гледаше при закрити врата за медиите, откакто арбитър Диана Стателова ги помоли да изоставен залата. Кметът на средногорската община е притеглен като обвинен за това, че през 2016 година като кмет на Стрелча е принудил чиновник на общинската администрация да извърши нещо обратно на волята си - да подаде молба за освобождение от заеманата от него служба, без дата, като е използвал за това заплашване, че в случай че не подаде молба, ще бъде освободен незабавно от работа.

По този метод Чачов е злоупотребил с властта си като шеф - кмет на община Стрелча, като е наредил молбата да бъде входирана с входящ номер и без знанието и единодушието на служителя. Спрямо Стойно Чачов е взета мярка за неотклонение „ Гаранция " в размер на 2 000 лв., която е импортирана. Според прокуратурата настояването за премахване от поста на кмета е импортирано, с цел да не може градоначалникът, употребявайки служебното си състояние, да попречи на следствието.

Кметът на Стрелча, който е интернационален рефер по минифутбол, попадна в полезрението на Темида, откакто „ Икономическа полиция " преди 2 седмици влезе на инспекция в общинската администрация по сигнал за осъществени нередности. Чачов съобщи, че задачата на полицейската акция е била да го злепостави, а водачът на Политическа партия "АБВ " Румен Петков на нарочна конференция изиска оставката на шефа на ОДМВР в Пазарджик ст.комисар Йордан Рогачев. Стойно Чачов е единственият кмет в страната, определен от „ АБВ ".

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР