Районният съд в Монтана призна за виновен 45-годишния С. С.

...
Районният съд в Монтана призна за виновен 45-годишния С. С.
Коментари Харесай

5 години и 6 месеца затвор за бизнесмен, извършвал серия измами в цялата страна

Районният съд в Монтана призна за отговорен 45-годишния С. С. А. от Кюстендил за осъществени от него серия измами в цялата страна и го осъди на 5 години и 6 месеца затвор общо.

През януари 2014г. в Стрелча и София С. С. А. договорил с фермера А.Г.А., че ще му достави телета от Холандия, само че не извършил уговорката си и му предизвикал щета за 10 800 лв..

През същия месец на 2014г. в Павел баня и София подсъдимият заречен и поддържал подвеждане у Н.И.Ш., че ще му достави от чужбина 30 юници от порода,,Симентал “, за което взел от него 14100 лв. без да достави животните.

По същото време в град Рила и Благоевград С. С. А. получил и от животновъда Я. Р. М. 4 840 лв. против сделката да му достави 17 телета порода „ Симентал “ от Холандия, само че не извършил уговорката си. Пак през януари 2014 година в Трън и Перник С. С. А. възбудил и поддържал подвеждане у А. Р.А., че ще му достави 17 телета,,Симентал “ от Холандия, за което получил 4500 лв..

В началото на февруари 2014 година пък в Бойчиновци и София подсъдимият заблудил Т. Д. Г., че ще го достави с 12 крави порода,,Холщайн “ и „ Редхолщайн “, импорт от Австрия, и получил от него 8640 лв., без да извърши поетото обвързване. В посочения интервал от време С. С. А. при изискванията на продължавано закононарушение, за да набави за себе си имотна полза, възбудил и поддържал подвеждане у пет аграрни стопани, че ще ги достави с елитни животни, с което им предизвикал имотна щета в огромни размери -общо 42 880 лв..

За това закононарушение съдът призна за отговорен и осъди С. С. А. на три години и шест месеца отнемане от независимост, които би трябвало да изтърпи при първичен непоколебим режим. Съдът приведе в осъществяване и най-тежката от две предходни условни присъди против С. С. А., издадени от Районният съд – Кюстендил за пробутване в послание на подправени облигации или държавни скъпи бумаги и документна машинация, в размер на две години затвор, които ще би трябвало да изтърпи в допълнение при първичен непоколебим режим.

Според решението на съда С. С. А. би трябвало и да заплати общо 27 240 лв. компенсации за имуществени вреди, дружно със законната рента, на трима от излъганите стопани – А. Р. А., Н. И. Ш. и Т. Д. Г., които са подали цивилен искове, както и 1089.60 лв. държавна такса върху почетения размер на исковете. Присъдата на Районен съд – Монтана е обжалвана и доказана от Окръжен съд – Монтана и към този момент е приведена в осъществяване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР