Районният съд в Монтана потвърди Наказателно постановление на Председателя на

...
Районният съд в Монтана потвърди Наказателно постановление на Председателя на
Коментари Харесай

Глобиха ЧЕЗ 60 000 лв. за некачествена ел. енергия

Районният съд в Монтана удостовери Наказателно разпореждане на Председателя на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/, с което на „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД е наложено административно наказване - имуществена глоба в размер на 60 000 лв., оповестиха от правосъдната палата в регионалния град.

Дружеството апелира постановлението и настояваше съдът да го анулира. В осъществяване на заповед от 2020 година на ръководителя на КЕВР е осъществена планова годишна инспекция за осъществяване на изискванията на лицензията, издадена на „ ЧЕЗ Разпределение “ АД, като обект на инспекцията са били тъжби за неприятно качество на електрическата сила, подадени в интервала октомври-ноември 2020г. Жалбите са подадени от поданици на селища в района. В хода на осъществената от КЕВР инспекция са направени замервания на доставяната ел. сила за интервала от 29 септември до 6 октомври 2020г.

Данните от констативния протокол за осъщественото премерване на доставяната ел. сила посочили, че тя не дава отговор на избраните в методиката индикатори. Мотивиран от изложеното съдът откри, че сдружението не е изпълнило своите отговорности, планувани в лицензията, да доставя на клиента ел. сила, съответстваща на откритите индикатори за качество и удостовери глобата на КЕВР.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР