Районният съд в Монтана осъди на една година „Лишаване от

...
Районният съд в Монтана осъди на една година „Лишаване от
Коментари Харесай

Осъдиха директора на училището в Бойчиновци за натиск върху свидетел

Районният съд в Монтана осъди на една година „ Лишаване от независимост “ условно шефа на СОУ "Васил Левски " в Бойчиновци Георги Николов за подбуждане в лъжесвидетелство, научи организация BulNews.
Съдът призна 62-годишният Николов за отговорен, че на неустановена дата преди 23 март 2017 година в Бойчиновци подбудил В.И. като очевидец по частно наказателно дело №428/2017 година по разказа на районния съд в Монтана.
В.И. трябвало устно да удостовери пред I-ви углавен състав неистините, че е разговарял с компании от Враца да извършат ремонт на покрива на учебното заведение. Мъжът трябвало да свидетелства, че е разговарял с компания, на която бил подизпълнител, само че не си спомнял името й, както и че е разговарял с Т., който бил шеф на компанията от Враца. Другото, което трябвало В.И. да каже пред съда е, че подписал контракт за подизпълнител в учебното заведение в наличието на шефа Г.Д. и други лица, както и че във Враца му платил Т., който му дал персонално пари в бял плик. Трябвало да каче, че не помни дали шефът Николов му е плащал, да е вземал пари от касиерката на учебното заведение, а по принцип пари за ремонта взимал от Т., както и че ремонтът направил като подизпълнител на компанията на Т.
За лъжесвидетелстването си под въздействието на Николов В.И. самичък признал и сключил на 2 февруари 2018 година съглашение с районната прокуратура в Монтана за наказване 3 месеца „ Лишаване от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период, което е доказано от районния съд в Монтана.
За подбудителството на В.И. да лъжесвидетелства пред съда районния съд в Монтана осъди Николов на една година „ Лишаване от независимост “, отсрочено за период от три години, считано от влизане в законна мощ на присъдата.
Присъдата на районния съд може да се апелира или стачкува пред областен съд в Монтана в 15 дневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР