Районният съд в Монтана осъди на 11 месеца затвор условно

...
Районният съд в Монтана осъди на 11 месеца затвор условно
Коментари Харесай

Съдът в Монтана даде 11 месеца затвор условно на общинар, признал за купуване на гласове в Бойчиновци

Районният съд в Монтана осъди на 11 месеца затвор условно с тригодишен изпитателен период 32-годишният чиновник в общината в Бойчиновци П.Е. за пазаруване на гласове. Това оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

Пред съда мъжът е признал, че на 30 октомври тази година дал на трима мъже от село Лехчево в община Бойчиновци по 50 лв., с цел да гласоподават на втория тур на изборите за претендентите на партия Разузнавателна служба на ФРГ - Светлин Сретениев за кмет на община Бойчиновци и за Румяна Василева за кмет на кметство Лехчево.

С признанието си П.Е. получил присъда под минимално плануванаъа за повдигнатото му обвиняване - закононарушение срещу политическите права на жителите, което се санкционира със затвор до 5 години и санкция от 10 000 до 20 000 лв..

Присъдата е дефинитивна и не предстои на обжалване. Освен условна присъда П.Е. получава и възбрана да заема длъжности, свързани с изборните права на жителите за период от две години.

На втория тур Светлин Сретениев завоюва изборите за кмет на община Бойчиновци с преднина от 40 гласа пред претендента на ГЕРБ Мария Димитрова, а Румяна Василева загуби балотажа в село Лехчево.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР