Районният съд в Монтана одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и

...
Районният съд в Монтана одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и
Коментари Харесай

Осъдиха на 20 месеца затвор рецидивист, подпалил къщата на леля си в Монтана

Районният съд в Монтана утвърди съглашение, реализирано сред прокуратурата и отбраната на подсъдимия Б. Т. Б., за наказване от 20 месеца „ Лишаване от независимост “, за осъществен от него палеж на дома на вуйна му.

Монтанчанин възпламени къщата на вуйна си

Б. Т. Б. се признава за отговорен в това, че на 15.06.2019 година в Монтана, на ул. „ Асен Златаров” №3А, запалил непознато недвижимо имущество – жилищен парцел на пазарна стойност 30 667.00 лв. и намиращото се в него движимо имущество – PVC врата; PVC прозорец с вътрешни щори; вътрешен прозорец; гипс картон на всички помещения; PVC дограма, ел. табло; дървена маса с елипсовидна форма; 2 бр. фотьойли; 1 бр. диван, ъглов; 1 бр. матрак; 1 бр. чаршаф; було за спалня с ресни; 2 бр. памучни одеала, на обща стойност 4 782.00 лв., или имущество със забележителна стойност в размер на 35 449.00 лв., благосъстоятелност на вуйна му Л.Б.Д.
Страните са се съгласили наказването от 20 месеца „ Лишаване от независимост “ да се изърпи при в началото непоколебим режим.
От присъдата се приспада времето, през което подсъдимият Б. Т. Б. е бил арестуван с мярка за неотклонение „ Задържане под стража” считано от 16.06.2019 година
Направените в хода на досъдебното произвеждане разходи в размер на 697.65 лв. за експертиза в интерес на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Монтана, както и 5 лв. държавна такса при положение на служебно издаване на изпълнителен лист в интерес на Районен съд – Монтана, следва да бъдат заплатени от подсъдимия Б. Т. Б.
Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР