Районният съд в Монтана одобри споразумение на подсъдимия М.С.М с

...
Районният съд в Монтана одобри споразумение на подсъдимия М.С.М с
Коментари Харесай

Условна присъда за ломчанин, фалирал и задлъжнял с над половин милион лева

Районният съд в Монтана утвърди съглашение на подсъдимия М.С.М с прокуратурата за 4 месеца затвор условно. 32-годишният мъж е упрекнат в закононарушение срещу кредиторите, откакто изпаднал в несъстоятелност, само че не изискал от съда да открие произвеждане по неплатежоспособност на компанията му и задлъжнял с над 500 000 лв. към Националната организация по приходите /НАП/.
М.С.М. е с главно обучение, към този момент осъждан и е бил притежател и шеф на сдружението „ Гарант – 97” ЕООД - Лом. Към 1 декември 2014 година той изпаднал в несъстоятелност, само че в 30-дневен период от прекъсване на заплащанията /считано от 1 декември 2014 година до 1 януари 2015 година/ не е изискал от Окръжен съд - Монтана да открие произвеждане по неплатежоспособност – закононарушение, за което законът планува отнемане от независимост до три години или санкция до 5000 лв..
В същото време М.С.М. натрупал обществени отговорности към Национална агенция за приходите за интервала 2011 година до 31.07.2016 година в общ размер на 542 510.78 лв., от които 205 344.36 лв. главница, открити с инспекционен акт.
Пред съда М.С.М. се признал за отговорен и се споразумял с прокуратурата да му бъде наложено наказване отнемане от независимост за период от четири месеца, което се отсрочва с три години изпитателен период.
Тъй като на 3 ноември 2015 година М.С.М. е бил наказан от Районния съд във Видин за незаконен трафик на хора през Дунав мост 2, Районният съд в Монтана групира двете наказване и дефинира подсъдимият да изтърпи най-тежкото от тях – осем месеца затвор, отсрочени с 3 години изпитателен период. Към наказването съдът причисли и наложената от съда във Видин санкция от 1000 лв..
Определението подлежина обжалване или протестиране в 15-дневен период пред Окръжен съд - Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР