Районният съд в Монтана одобри споразумение между прокуратурата и защитата

...
Районният съд в Монтана одобри споразумение между прокуратурата и защитата
Коментари Харесай

Осъдиха общински служител от Бойчиновци, купувал гласове в Лехчево

Районният съд в Монтана утвърди съглашение сред прокуратурата и отбраната на подсъдимия П.А., упрекнат в пазаруването на гласове на изборите за локални управляващи в община Бойчиновци.
32-годишният чиновник на общинската администрация в Бойчиновци, се призна за отговорен, че на 30 октомври в село Лехчево дал на три лица 150 лв., с цел да гласоподават на балотажа за претендентите за кмет на община Бойчиновци и на Лехчево, издигнати от политическа партия „ БНД”.
Пред съда обвиненият се призна за отговорен в закононарушение срещу политическите права на жителите, за което законът планува „ Лишаване от независимост “ до 5 години и санкция от 10 000 до 20 000 лв. и съобщи, че непринудено подписва съглашение с прокуратурата за наказване 11 месеца „ Лишаване от независимост “, чието осъществяване се отсрочва за изпитателен период от три години, и отнемане от правото да заема държавни и/или публични длъжности, свързани с практикуване на изборните права на жителите за период от 2 години. Използваната като материално доказателства по делото една банкнота от 50 лв. се лишава в интерес на страната.
Определението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР