Районният съд в Кюстендил взе мерки за неотклонение Задържане под

...
Районният съд в Кюстендил взе мерки за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста двама тунизийци, опитали да преминат незаконно границата на България

Районният съд в Кюстендил взе ограничения за неотклонение " Задържане под стража " във връзка с двама жители на Тунис, оповестиха от съда. Те са привлечени от прокуратурата в качеството им на обвинени, за това че на 26 януари, в землището на село Каменичка Скакавица, община Кюстендил, на към 2300 метра от 94-та гранична пирамида, обозначаваща линията на държавната граница с Република Северна Македония, са създали опит да излязат през границите на страната ни, без позволение на надлежните органи на властта.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1451
А. Д. и К. Б. имат регистрационна карта на чужденец, издадена от Държавната организация за бежанците.

За това закононарушение е планувано наказване " отнемане от независимост " от три до шест години и санкция от хиляда лв. до пет хиляди лева Фактът, че двамата чужденци - жители на Тунис, са влезнали нелегално на територията на Република България, настанени са в институция за бежанци и са се пробвали да преминат нелегално държавната граница в посока Западна Европа, което е видно от обясненията им, е измежду претекстовете на съда да смята, че има действителна заплаха те да се укрият или извършат друго закононарушение.

Определенията на съда подлежат на обжалване с частна тъжба и частен митинг пред Окръжен съд - Кюстендил.

От началото на годината до този миг съдът в Кюстендил се е произнесъл за 19 такива случаи, споделиха за Българска телеграфна агенция от съда. За 2023 година общият брой на случаите е бил 16.

Любопитното е, че и при този, и при предходния случай, когато бяха задържани трима жители на Кралство Мароко, са направени опити за прекосяване на границата с Република Северна Македония, до момента в който при останалите случаи опитите за нелегално овакантяване на страната са за Република Сърбия, разясниха още от съда.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР