Районният съд в Кюстендил определи мерки за неотклонение "задържане под

...
Районният съд в Кюстендил определи мерки за неотклонение "задържане под
Коментари Харесай

Съдът в Кюстендил остави в ареста майка и син, обвинени за отглеждане на коноп

Районният съд в Кюстендил дефинира ограничения за неотклонение "задържане под стража " във връзка с майка и наследник, привлечени като обвинени за засяване и развъждане на 267 броя растения от рода на конопа и за държане на оборудване за произвеждане на алкохолни питиета. Това оповестиха от съда.

В настояването си от Районната прокуратура в Кюстендил показват, че С. И. /49 години/ и Д. Д. /69 години/ са привлечени като обвинени за това, че през 2019 година, в съучастничество като съизвършители са засели и са отглеждали 267 броя растения от рода на конопа /марихуана/ в самостоятелен парник и три ниви, в с. Вратца, община Кюстендил. Изградено е било капково напояване, открити са специфични торове за развъждане на канабис, спринцовки за установяване на количеството препарат. Мястото е снабдено с видеонаблюдение.

За това закононарушение законът планува наказване "лишаване от независимост " за период от 2 до 5 години и санкция от 5 000 - 10 000 лева, прецизираха от съда.

Двамата са обвинени и за още едно закононарушение - за държане на предмети и механически уреди, предопределени за произвеждане на алкохолни питиета. За това закононарушение законът планува наказване "лишаване от независимост " до 3 години.

Определението за взетата мярка за неотклонение предстои на обжалване пред Окръжен съд - Кюстендил, в тридневен период.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР