Районният съд в Казанлък наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане

...
Районният съд в Казанлък наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Остава в ареста шофьорът, блъснал и убил дете в Бузовград

Районният съд в Казанлък наложи най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " на 57-годишния Димитър Косев, упрекнат за причиняване на междинна телесна щета на 14-годишно дете по време на пътен случай в казанлъшкото село Бузовград.

Инцидентът стана на 11 ноември към 17:30 часа в края на селото в посока село Розово. На мястото са се намирали три деца, които са били с колела и са употребявали подложен до пътното платно вендинг автомат.

Деянието е осъществено в пияно положение, с централизация на алкохол от 1,38 промила и след приложимост на наркотично вещество - метамфетамин, открити с механически средства.

Обвиняемият е избягал от местопроизшествието. Престъплението е квалифицирано по член 343, алинея 3, б. ”а ” във вр. с член 343, алинея 1, б. ”б ” във вр. с член 342, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Както Българска телеграфна агенция писа, през днешния ден в УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович " 14-годишното дете умря. Предстои обвиняването да бъде променено за причиняване на гибел.

По време на съвещанието стана ясно, че Косев няма предходни прегрешения зад кормилото. Решението на съда може да бъде обжалване в тридневен период пред Окръжен съд - Стара Загора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР