Районният съд в Добрич взе мярка за неотклонение задържане под

...
Районният съд в Добрич взе мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Британецът, нарязал гумите на 70 паркирани коли в Добрич, остава в ареста

Районният съд в Добрич взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на У. Д., притеглен в качеството на обвинен по досъдебно произвеждане за незаконно разваляне на непознати атвтомобили, при което са последвали обилни имуществени вреди. Мъжът е упрекнат за това, че в нощта на 21 против 22 декември 2022г., в Добрич, увредил към 70 паркирани автомобила, като нарязал гумите им. Обвиняемият е английски гражданин, само че продэлжително пребиванащ в България. Д.У. и фамилията му посетили родственици на неговата брачна половинка. Поради вдигнатия от компанията звук, съседи създали забележка, която разгневила британеца. Под въздействието на използвания при гостуването алкохол той влезнал в спор с тях..Около 2:15 часа мъжът напуснал дома на околните си, счупил стъклото на входната врата на блока, в който живеят, и почнал да реже гумите на паркираните начело коли. След това траял към прилежащия блок.

Районният съд откри, че от показаните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение, че точно обвиненият е осъществил вмененото му незаконно посягане, което се санкционира с отнемане от независимост до 10 години. Този извод се извежда от осъществените досега дейности по следствието – разпити на очевидци, протоколи за оглед на местопрестъпление, протоколи за непринудено предаване, назначената и направена видеотехническа експертиза.

Според съда, без значение от събитието, че обвиненият е неосъждан, доказателствата сочат, че съществува заплаха при по-лека мярка той да се укрие с оглед отбягване на наказателно гонене или да извърши друго закононарушение. Опасността обвиненият да се укрие се обосновава и от събитието, че той е непознат жител и би могъл да напусне рамките на страната, без значение от посочения по делото адрес, отбелязва съдът. Мъжът е притеглен като обвинен за тежко съзнателно закононарушение, а осъщественото на 22 декември 2022г. се характеризира с висока социална заплаха, показва още съдът.

Определението на Районния съд предстои на обжалване в 3-дневен период. В случай на тъжба въззивното произвеждане е планувано за разглеждане пред Окръжен съд – Добрич за 3 януари следващата година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР