Районният съд в Добрич уважи искането на прокуратурата за налагане

...
Районният съд в Добрич уважи искането на прокуратурата за налагане
Коментари Харесай

Оставиха в ареста британеца, нарязал гумите на 56 коли в Добрич

Районният съд в Добрич почете настояването на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 51-годишния гражданин на Англия Д.У., притеглен към наказателна отговорност за увреждането на 56 автомобила в регионалния град. За действието законът планува наказване „ отнемане от независимост " за период до 10 години.

На 21 декември непрекъснато пребиваващият у нас британец и фамилията му посетили близки на неговата брачна половинка. Поради вдигнатия звук съседи създали забележка на компанията, с което разгневили мъжа. Под въздействието на използвания при гостуването алкохол той влезнал в спор с тях.

Около 2:15 часа английският жител напуснал дома на околните си, счупил стъклото на входната врата на блока, в който те живеят, и почнал да реже гумите на паркираните начело коли. След това траял към прилежащата жилищна постройка и по този начин съумял да повреди общо 56 транспортни средства.

В правосъдната зала отбраната дефинира действието като „ инцидентната демонстрация “, само че не оспори авторството ѝ. Според юриста изказванието, че Д.У. би могъл да се укрие или да напусне страната, е безпричинно, защото той е единственият работещ член на фамилията, има жилище в Добрич и дете в неравностойно състояние.

Защитникът означи, че Д.У. не е осъждан у нас или в чужбина и е някогашен боен с „ безупречна известност “. Освен това английският гражданин е декларирал желанието си да обезщети пострадалите, които съгласно обвиняването наброяват към 70 души. Искането за налагане на мярка за неотклонение „ домакински арест “ остана без почитание.

Определението на съда предстои на обжалване и митинг пред Окръжния съд в Добрич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР