Районният съд в Бургас не даде ход на делото на

...
Районният съд в Бургас не даде ход на делото на
Коментари Харесай

Ответна реакция: Журналисти искат да съдят Перата за обиди, писна им

Районният съд в Бургас не даде ход на делото на Петър Низамов-Перата против осведомителния уебсайт „ Бургаснюз “. Перата заведе иск против публицистите там поради публикация от 2012 година, от която се почувствал афектиран поради заглавието „ Биячите от дискотеката остават в ареста “. Макар че там всички упоменати са с букви, Низамов твърди, че публичният му авторитет е накърнен. Журналисти, участвали на съвещанието, оповестиха, че мислят за ответен иск против него поради обиди, оповестява " Дарик ".

Станалият прочут с арести на незаконни имигранти по границата се държа надменно пред вратата на правосъдната зала, заяждаше се с пристигналите да отразят случая публицисти, снимаше ги с телефона си, предавайки непосредствено по интернет и няколко пъти ги назова „ лъжци “ и „ манипулатори “, а изявленията им „ селски публикации “. Използваше и други квалификации, които са съответно записани от камери и диктофони.

Във въпросната публикация на „ Бургаснюз “ е написано, че три лица, обозначени с букви и възраст, остават в ареста поради побой в известна през 2012 година бургаска дискотека. Освен това, към оня миг той е имал три присъди за разнообразни действия, за които през днешния ден към този момент е оправдан. Преди 5 години той не е подал никакви искове, нито е изискал опровергаване на същото място и в същия размер, съгласно закона, споделя Екатерина Капрова, шеф на уеб страницата.

Социално слабият просител се появи в съда с тениска за над 500 лв., разясниха осведомени с стилните марки сътрудници. След като към 30 минути записа клип със своя телефон, обръщайки го към всеки публицист, той си разреши обидни квалификации за работата на репортерите и за следващ път разгласи, че тях ги чака „ наказване “. Тогава у тях се появи концепцията за срещуположен иск поради обиди и накърняване на достолепието им.

В залата той влезе без юрист, сподели, че е нередовно свикан и изиска отказ на правосъдния състав с аргумента, че е нарушен правилото на инцидентното систематизиране на делата. Според Перата, няма по какъв начин два процеса с следващи номера да бъдат назначени в една и съща зала и при един и същи състав. Съдия Калин Кунчев отхвърли отказ, само че не даде ход на делото, поради това, че Петър Низамов и юристът му са нередовно призовани.

На портала на Съдебната палата бяха пристигнали жители в поддръжка на „ Бургаснюз “ и всички медии в Бургас и страната. Те се оповестиха срещу правосъдните каузи против тях, посочи позицията им Владимир Павлов.

Делото е планувано за 15.00 часа на 28 юли. У някои публицисти обаче се оформя мнение да не го отразяват по никакъв метод, с цел да не провокират непотребен интерес към личността на Петър Низамов-Перата, станал прочут най-много с делата си по българско-турската граница.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР