Районният съд в Бургас наложи 4 години и 6 месеца

...
Районният съд в Бургас наложи 4 години и 6 месеца
Коментари Харесай

Осъдиха Диян Готвача на 4,5 г. затвор за укриване на телата на убитите Теодора и Юмер в Бургас

Районният съд в Бургас наложи 4 години и 6 месеца затвор на 47-годишния Диян Дичев - Готвача, за укриването на тленните остатъци на брокерката на недвижими парцели Теодора Бахлова и строителния служащ Юмер Мехмед, както и за държане на огнестрелно оръжие и наркотични субстанции. Наказанието " отнемане от независимост " за трите обвинявания е общо. Съдът наложи на подсъдимия и санкция от 2000 лв..
Още по темата
Останките от разчленените тела на брокерката и младия строител бяха открити по свидетелски показания на Диян Дичев, другар на Рагевски.

Дичев е приет за отговорен по тази причина, че през предходната година дружно със Станимир Рагевски, апетитен за физическия палач на Бахлова и Мехмед, е спомогнал за укриването на останките от телата им и за заличаването на следите от двете жестоки убийства.

Събраните доказателства в досъдебните производства не са потвърдили, че точно Деян Дичев е лицето, което е транжирало или разчленило телата на Юмер Мехмед и Теодора Бахлова, сподели прокурор Христо Христов.

Пистолетът " Макаров ", муниции и опиати са открити в заведението на Дичев, който държал чартърен във Военния клуб в Бургас.

В правосъдното съвещание Дичев изрази страдание за всичко, което е направил, и помоли съда да бъде " благосклонен " при произнасянето на своята присъда.

Дичев за пръв път проговори обществено за двете жестоки убийства. Той изцяло призна виновността си и ще се възползва от правото присъдата да му бъде понижена с една трета. От думите му стана ясно че той ще бъде главен дирек в идния развой против Станимир Рагевски - апетитен за глава на незаконната група.

Присъдата на Районен съд - Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен период.

47-годишната брокерка на недвижими парцели Теодора Бахлова бе в неопределеност от 29 октомври 2020 година, когато излезе от вкъщи си на улица " Оборище " 38 в Бургас. На 25 август 2021 година остатъци от тялото на изчезналата жена бяха открити заровени в Парцел 12 в бургаските гробища. Според проверяващите, закононарушението евентуално е осъществено в деня на изгубването ѝ.

Тялото на Бахлова е престояло повече от три месеца в бидон със мощна киселина в частно жилище, след това бидонът е бил изместен в търговски обект. След това Станимир Рагевски и Дичев са подхванали дейности за прикриване на закононарушението.

Станимир Рагевски е упрекнат и в друго ликвидиране - на 28-годишния строителен служащ Юмер Мехмед. Младият мъж е бил убит в апартамент, а по-късно тялото му е разчленено.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР