Районният съд в Берковица наказа с глоба 42-годишен безработен мъж,

...
Районният съд в Берковица наказа с глоба 42-годишен безработен мъж,
Коментари Харесай

Полицаи разкриха колега! Осъждан се маскира и разхожда като катаджия в Берковица

Районният съд в Берковица наказа с санкция 42-годишен незает мъж, който се придвижвал из града с униформа на пътен служител на реда, а в жилището си складирал помощни средства, употребявани от катаджиите.
На 14 януари предходната година чиновници на Министерство на вътрешните работи засекли по улиците на Берковица автомобил "Рено Меган ", карано от чужд за тях пътен служител на реда. Водачът Пилян Р. бил издокаран в униформена риза с надпис "Пътна полиция " и пагони на сержант.
При инспекцията обаче се оказало, че мъжът няма нищо общо с Министерство на вътрешните работи. Пред пазителите на реда подправеният катаджия отказал да изясни от кое място има униформата и за какво се движи из града с нея. При обиск в жилището на Пилян Р. криминалистите разкрили и синя полицейска лампа, стоп палка с надпис "МВР ", светлоотразителна жилетка на пътна полиция, членска карта на Съюза на командосите, мобилни телефони, сим карти и свидетелства за регистрация на коли.
Пред съда мъжът, който към този момент е осъждан и оправдан, се призна за отговорен, само че не даде пояснения за маскировката си. Магистратите го глобиха с 1000 лв. санкция в интерес на страната. Полицията поверява дали Пилян Р. не е употребявал униформата за изнудване на водачи на пътя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР