Районният съд в Берковица наказа с четири месеца затвор условно

...
Районният съд в Берковица наказа с четири месеца затвор условно
Коментари Харесай

Осъдиха младоженец, взел си непълнолетна булка

Районният съд в Берковица наказа с четири месеца затвор условно и публично неодобрение незает и необразован мъж взел си за жена 15-годишно момиче, на което направил и дете.
Д.Т. живее в ромския квартал на Берковица, където постоянно идвала на посетители при родственици дребната Перла Б. от Монтана. През есента на 2016 година момичето и берковчанинът се срещнали, почнали да се срещат, залюбили се и през октомври 2017 година решили да заживеят дружно. С благословията на родителите влюбените вдигнали гръмък годеж по ромските традиции, само че не сключили брак, защото булката била малолетна. Година по-късно Перла родила момиченце, което бащата припознал.
След раждането обаче държавните служби научили за противозаконното общуване и завели дело против младоженеца. Д.Т., който към този момент е заставал пред съда за хулигански дейности, се признал за отговорен и магистратите понижили присъдата му от 6 месеца на 4 месеца затвор, които бяха отсрочени с изпитателен период три години. Мъжът бе осъден и с публично неодобрение - присъдата му ще бъде обществено окачена посред ромския квартал „ Раковица " в Берковица за един месец.
Всяка година в област Монтана се гледат десетки каузи за нелегално общуване на мъже с малолетни и малолетни девойки. Повечето от подсъдимите се отървават с санкции или условни присъди. По данни на обществените служби през предходната 2018 година в област Монтана има 51 малолетни майки с 56 деца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР