Районният съд в Айтос реши тихомълком да пусне под домашен

...
Районният съд в Айтос реши тихомълком да пусне под домашен
Коментари Харесай

Съдът тихомълком пусна под домашен арест айтозлията Васил, прострелял 10-годишния Христо

Районният съд в Айтос реши тихомълком да пусне под домакински арест 69-годишния Васил, който в неделя вечерта откри пукотевица с въздушна пушка по деца и рани 10-годишният Христо, написа " Флагман ". Магистратите обаче взеха решение да не уведомят медиите за съвещанието, макар публичния интерес за него. Единствено от прокуратурата изпратиха прессъобщение, че държавното обвиняване в Айтос е внесло искане за установяване на мярка „ задържане под стража” и следва съдът да насрочи дата и час на съвещание.

Говорителят на Окръжния съд в Бургас Соня Игнатова, която дава отговор за всички районни съдилища в района, е неоткриваема и не дава отговор на нито един от посочените телефони. Неин ангажимент е да уведоми обществеността за сходни ограничения, само че в тази ситуация не го е направила. Дали е съзнателно по гледище на магистратите от Айтос, които са се изплашили от публичността на съвещанието, или повода е друга – може единствено да гадаем.

Основният претекст на съда да пусне Васил на независимост било неприятното му здравословно положение. 69-годишният мъж имал сърдечни проблеми, заради които неотдавна е лежал в болница. Пред съда обвиненият споделил, че съжалява за постъпката си. Домашният арест обаче няма да бъде изтърпян в неговата къща, а на различен адрес в Айтос, където племенницата му щяла да се грижи за него. Васил самичък изискал да не се прибере вкъщи, защото се страхувал от линч. Роднините на 10-годишния Васил обществено оповестиха, че ще има възмездие за потърпевшото дете.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР