Районният съд в Асеновград призна за виновен подсъдимия Атанас Георгиев,

...
Районният съд в Асеновград призна за виновен подсъдимия Атанас Георгиев,
Коментари Харесай

Осъдиха условно бияча на учител в Садово

Районният съд в Асеновград призна за отговорен подсъдимия Атанас Георгиев, който преби преподавател в садовската селскостопанска гимназия. Според обвиняването на 19 септември т.г. ученикът е предизвикал на учителя по британски Антон Велков „ лека телесна щета, изразяваща се в мозъчно разтърсване, протекло без данни за загуба на схващане от потърпевшия до степен на травматична кома, довело до разстройство на здравето “. Присъдата на побойника е 8 месеца отнемане от свобона условно.

„ На 19.09.2017 година в гр. Садово, обл. Пловдивска, като малолетен, само че като е разбирал свойството и смисъла на осъщественото и е могъл да управлява постъпките си, е направил непристойни дейности – опит за нанасяне на удари на учителя А.В. с дървен клон, опит за нанасяне на удари на учителката М. Д. с ръце, осъществени в постройката на ПССГ гр. Садово, в наличието на възпитаници и учители, нападателно държание, отправяне на псувни и закани, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието по своето наличие се отличава с изключителна смелост и цинизъм, заради което и на съображение член 325, ал.2, вр. ал.1 вр. чл.63, ал.1 т.4 от Наказателен кодекс вр. член 373, ал.2, вр. член 372, ал.4 от Наказателно-процесуален кодекс, вр. член 58а, ал.1 вр. член 54 от Наказателен кодекс го осъжда на наказване „ отнемане от независимост “ в размер на осем месеца.

На съображение член 23, ал.1 от Наказателен кодекс постанова на подсъдимия Атанас Георгиев едно общо най-тежко наказване всред по този начин наложените му нагоре санкции, а точно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА В РАЗМЕР НА ОСЕМ МЕСЕЦА, като на съображение член 69, ал.1, вр. член 66, ал.1 от Наказателен кодекс ОТЛАГА ИЗПЪЛНЕНИЕТО С ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК ОТ ДВЕ ГОДИНИ.

На съображение член 67, ал.3, вр. член 42а, ал.2, т.2 от Наказателен кодекс постановява подсъдимият Атанас Георгиев да изтърпи ПРОБАЦИОННА МЯРКА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ ЗА СРОК ОТ ДВЕ ГОДИНИ.

Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Окръжен съд – Пловдив в 15-дневен период.

С оглед постановената присъда съдът промени в началото взетата по отношение на подсъдимия Атанас Георгиев мярка за неотклонение в по-лека такава „ под контрол на контрольор Детска педагогическа стая “, настояват магистратите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР