Районният съд в Асеновград остави зад решетките братята Йордан /48/

...
Районният съд в Асеновград остави зад решетките братята Йордан /48/
Коментари Харесай

Полицията търси още жертви на серийните измамници - братята Налбантови

Районният съд в Асеновград остави зад решетките братята Йордан /48/ и Запрян /52/ Налбантови. Двамата са арестувани за серия измами на дами. Известният рецидивист и брат му са привлечени като обвинени от Районна прокуратура-Пловдив за машинация на 13 дами. Част от жертвите са били излъгани, до момента в който Йордан Налбантов е излежавал следващата си присъда в пандиза.

По делото е открито, че Йордан Налбантов се свързал с част от потърпевшите хора и ги убедил да сключат контракти за заем на тяхно име за закупуване на скъпи мобилни телефони. Той обещавал, че ще заплаща вноските по заемите, само че би трябвало да му предадат апаратите. След като се сдобил с мобилните телефони, обвиненият прекъсвал връзката с потърпевшите. Всички пострадали са дами. Потърпевшите са от Пловдив, Асеновград, Видин, Брестник, Хисаря и други Обвинението изиска да им бъде наложена най- тежката мярка за неотклонение, защото има заплаха да излъгват и други наивници.

Йордан Налбантов е с дебело престъпно досие, той има зад тила си над 30 престъпни действия. Адвокатът му Иван Димов изиска Йордан да бъде пуснат под домакински арест, тъй като не бил добре здравословно. Прокурорът обаче съобщи, че е направена правосъдно психиатрична експертиза, съгласно която той може да взе участие в процеса. Адвокатът на Запрян също изиска по-лека мярка с доводите, че обвиненият не е правил закононарушенията и е взел участие единствено в една от измамите. Освен това той самичък е отишъл в полицията, където брат му го е повикал.

" Има прекаран инфаркт и здравословното му положение не разрешава да е арестуван под стража ", съобщи юристът на по-големият брат.

" Съжалявам за това,в което съм упрекнат. Всичко има опция да се оправи, по тази причина апелирам да бъда освободен под домакински арест " бе последната дума на Йордан.

Съдът обаче реши, че има рреална заплаха двамата да се укрият и ги задържа под стража. Имотни вреди, нанесени от тях, са за близо 20 хиляди лв.. Очакват ги от 3 до 10 години затвор.

Полицаите, които работят по случая, считат че броят на излъганите надвишава 13 души и приканва всички пострадали да подадат тъжби.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР