Районният прокурор на София Радослав Димов беше избран за шеф

...
Районният прокурор на София Радослав Димов беше избран за шеф
Коментари Харесай

Радослав Димов е новият апелативен прокурор на София

Районният прокурор на София Радослав Димов беше определен за началник на Софийската апелативна прокуратура (САП). За него гласоподаваха 8 от членовете на Прокурорската гилдия, а съперникът му за поста Албена Вутова, която допреди няколко месеца беше началник на САП, получи един глас, заяви lex.bg.

Единствено Огнян Дамянов беше безапелационен, че няма да поддържа нито един от двамата.

За Вутова съобщи, че откакто не е получила доверието на Прокурорската гилдия при миналата процедура за избор на апелативен прокурор, е трябвало да подаде оставка като изпълняващ функционалностите началник на САП.

За Димов пък уточни, че не е редно да прескочи две равнища и да оглави Апелативната прокуратура в София, тъй като това, по думите на Дамянов, опонира на правилата на Закона за правосъдната власт. На последващо място посочи, че Радослав Димов е встъпил като началник на СРП на 3 октомври 2017 година, т.е. преди две години и надали му е стигнало времето, с цел да извърши всичко, което е заречен при кандидатирането си. Освен това Дамянов уточни, че СРП е най-голямата прокуратура в страната и не би трябвало да остава без титуляр, тъй като честата промяна на ръководители слага институцията в стрес.

В поддръжка на Димов се изрекоха Йордан Стоев и Гергана Мутафова. А Даниела Машева поддържа Албена Вутова.

Радослав Димов има 18 години стаж като прокурор в Софийската районна прокуратура. От 2008 година бе зам.-районен прокурор на София, а от над 8 години е и началник на трети отдел - " Общоопасни закононарушение и закононарушения осъществени от чиновници на ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Групово дело " Охрана " при Министерство на правораздаването ". През септември 2017 година Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет единомислещо го избра за областен прокурор на София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР