Районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова поиска задържане под стража

...
Районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова поиска задържане под стража
Коментари Харесай

Прокурор иска задържане под стража за шофьора, който полицията гони 360 км

Районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова изиска задържане под стража за водача, който полицията гони 360 км през вчерашния ден. Това е единствената законосъобразна мярка, сподели тя пред камерата на бТВ.

„ Ако бъде освободен, нарушителят има заплаха да извърши други закононарушения или да се укрие. Той е заплашил живота на другите участници в придвижването “, съобщи Таня Димитрова, представена от флагман.бг.
За двамата пасажери в колата се събират доказателства дали са направили закононарушение, посочи тя.
Гонка като във филмите из Централна България провокираха трима старозагорци през вчерашния ден. Полицията ги преследва 360 километра на територията на две области – Старозагорска и Пловдивска. Накрая колата беше спряна край село Ягода с лента с шипове за пукане на гуми.
Двамата пасажери в автомобила бяха арестувани на място. Единият от тях е престъпно проявен.
Водачът – 29-годишният Васил, съумя да избяга и беше хванат след четиричасово търсене в района на мъглижкото село Шаново. Очакват го три обвинявания – за неспазване на наредбите на органите на реда, за пътно безчинство и за шофиране под въздействие на метаамфетамини.
При преследването беше ударена и една от патрулките.
„ Беглецът се движеше със скорост над 120 км/час. С нашия автомобил се опитахме да препречим пътя му. Той не се подчини на светлинния и звуковия сигнал, който му подадохме. Настъпи леко ПТП и сътрудниците продължиха преследването “, сподели служителят на реда Николай Димов.
Случва се от време на време да гоним извършители, добави той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР