Районните кметове в столицата спешно да проучат къде в районите

...
Районните кметове в столицата спешно да проучат къде в районите
Коментари Харесай

“Спаси София”: Чиновници и фирми да освободят бившите детски градини

Районните кметове в столицата незабавно да проучат къде в регионите им има издигнати здания на детски градини и ясли, само че от година в тях се обитават служители или компании и да се пристъпи към бързото им освобождение в интерес на децата. Такава краткосрочна мярка за облекчение на огромния проблем с дефицита на хиляди места за градина и ясла в столицата, оферират от “Спаси София”. Мярката се съдържа в отчет, който в понеделник бе импортиран в Столичния общински съвет от общинския консултант Борис Бонев.

Поне 4-ри образеца

В отчета си от “Спаси София” категорично показват четири образеца на здания, строени за детски градини, в които от десетилетия, вместо деца, са настанени администрации, компании, даже и частни учебни заведения, от които локалната власт печели. Посочено е, че такива са бившето 28-о ОДЗ, на ул. “Методи Андонов: 46–7, в ж.к. Младост 1, постройката на тогавашното 23-о ОДЗ – жк. Люлин 3, ул. “309”. И още постройката на някогашна ясла – ул. “А. П. Чехов” 16, както и постройката на някогашна ДГ на ул. “Атанас Далчев” 12.

“Освобождаването на тези здания би било една краткосрочна и бърза мярка, която ще докара до отчасти облекчение на казуса. Разбира се, чисто официално, когато кметът подреди администрацията да се изнесе на друго място, ще би трябвало по новите наредби да се направи на постройката технико-икономическа оценка, да ѝ се направи ремонтно ободряване, да се видят противопожарните условия, хигиенични условия и чисто архитектурни такива. Но самата постройка е ясно, че ги покрива, те още по времето на комунизма са строени за детски градини”, разяснява пред Mediapool Виктор-Асен Асенов от “Спаси София”.

Бедствено е ситуацията в новите квартали
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР