Районни съдии от страната си поставиха за цел постигане на

...
Районни съдии от страната си поставиха за цел постигане на
Коментари Харесай

Магистрати поискаха от ВСС подкрепа за включването на социални услуги в съдебния процес

Районни съдии от страната си сложиха за цел реализиране на качествено нов тип интеграция на обществените услуги в съдопроизводството и оптимален резултат от използването на правосъдните актове, оповестиха от пресцентъра на Висшия правосъден съвет (ВСС).
Магистратите търсят поддръжката на съвета за въвеждане в съдилищата на основаните от тях положителни практики, с които се уголемяват опциите на обществената протекция по отношение на уязвими хора в разнообразни правосъдни производства.
Авторите на самодейността оферират Висш съдебен съвет да сътвори профилирана администрация, която да подкрепя реализирането на връзка сред съдиите по тези каузи с други държавни и общински институции, публични организации и способени експерти, като по този метод се вкара стандарт за обезпечаване на съответна и характерна грижа по съответните обществени и здравословни потребности. Според тях е належащо да има централизирано звено в Съвета с координиращи и методически функционалности, което следва да насочва към подобаващи снабдители на обществени услуги.
Идеята включва опция точно централизираното звено да предлага на съдията по обещано дело съответни обществени стратегии, съобразени с необятния набор потребности на засегнатите лица – малолетни, хора с психологични проблеми и болести, жертви на домашно принуждение, подвластни от алкохол и упойващи субстанции и други
Според магистратите, отправили предлагането, по този начин ще се реализира „ хуманизиране на правораздаването и повишение на успеваемостта на правосъдните актове “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР