Районната здравна каса във Велико Търново започва проверка в общинската

...
Районната здравна каса във Велико Търново започва проверка в общинската
Коментари Харесай

Проверяват болницата в Павликени заради забравената в скенер пациентка

Районната здравна каса във Велико Търново стартира инспекция в общинската болница в Павликени след случая със забравената пациентка , която престоя 6 часа заключена в скенер, оповестяват от " 24 часа ".

Припомняме, за случая се разбра едвам през днешния ден, макар че той е от 7 октомври.

70-годишната жена била призната с белодробно заболяване, само че заради липса на усъвършенстване я изпратили на скенер.

След привършване на проучването обаче пациентката била забравена от рентгеновата лаборантка на повдигнатото легло на томографа, от което не можела да слезе.

Около 15.00 ч. личният състав на отделението си тръгнал и заключил пространствата. Междувременно дежурна сестра открила, че пациентката не е в болничната си стая и почнали да я търсят. След като не съумели да я открият, позвънили на околните й и алармирали в полицията. Е два след 18.00 ч. дежурна рентгенова лаборантка я разкрила към момента в скенера.
 Лаборант не помни пациент в скенер за 6 часа
Лаборант не помни пациент в скенер за 6 часа

Роднините на 70-годишнта жена я оповестили за търсене

Управителката на болничното заведение доктор Ренета Кръстева увери, че а паратът е бил изключен и тя не е била подложена на рисково облъчване.

Тя изясни, че незабавно е поискала писмени пояснения от всички, които са били по график на работа. По нейни думи отговорната рентгенова лаборантка ще бъде осъдена със забележка и ще бъде лишена от в допълнение материално стимулиране за няколко месеца. Служителката е била изпратена наложително в отпуск.

За да се предотвратят сходни произшествия, изследваните на скенер в Павликени към този момент получават звънец, с който да алармират незабавно.

За случая е сезирана и прокуратурата, а околните имат намерение да съдят болничното заведение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР