Районната прокуратура във Враца изправя пред съда мъж, извършил измама

...
Районната прокуратура във Враца изправя пред съда мъж, извършил измама
Коментари Харесай

Изправят пред съда мъж, взел с измама дарени пари за погребение на свой колега от Врачанско

Районната прокуратура във Враца изправя пред съда мъж, направил машинация със събрана парична помощ за заравяне, научи организация BulNews.
Обвиняемият Г.О. изиграл майката на врачанина, който умрял при ремонт на хотел „ Кемпински Зографски – Маринела “. От прокуратурата разясняват, че строителният служащ И.Г. умрял на 23 юли 2015 година, при трудова акцидент по време на ремонт на хотел в столицата. Колегите му събрали парична сума в размер на 1000 лв., с цел да оказват помощ на опечалените му родители.
Два дни по-късно, парите били предадени на майката на починалия в дома й в местността „ Врачански лозя “ в региона на Враца. На тази среща, с изключение на сътрудника на И.Г. и някогашната му другарка, бил и обвиненият Г.О., помолен да ги транспортира.
На идващия ден дамата посетила погребална организация, където доплатила за нужните разноски, като употребила част от събраните пари. Междувременно по мобилния й телефон и позвънил Г.О., който декларирал, че станало комплициране и въпросната сума от 1000 лв. не следвало да й се дава, защото била предопределена за материали.
Следобед обвиненият дошъл с такси в дома на потърпевшата, като по негово гледище тя му предала остатъка от 800 лв..
Впоследствие дамата схванала, че била излъгана и не трябвало да му дава парите.
За случая била известена полицията. Образувано било и досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение – въвеждане в илюзия за имотна полза. Едва след осъществяване на процесуални дейности по отношение на Г.О. той възстановил на пострадалата половината от породената й вреда - 400 лв..
Предстои наказателното произвеждане против обвинения да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР