Районната прокуратура във Варна започва проверка на Историческия парк след

...
Районната прокуратура във Варна започва проверка на Историческия парк след
Коментари Харесай

Районната прокуратура във Варна започва проверка на Историческия парк

Районната прокуратура във Варна стартира инспекция на Историческия парк след сигнал на жител. В четвъртък Комисията за финансов контрол също желаеха прокуратурата да се заеме с историческия атракцион край морския град.

По време на инспекцията би трябвало да стане ясно дали вложителите на гигантския родолюбив атракцион не са били заблудени. Историческият парк се намира край варненското село Неофит Рилски и планува на повърхност от 130 дка да се демонстрират здания и метода на живот през 5 разнообразни исторически столетия. Амбицията на основателите е това да е най-големият сходен парк в света.

Реализацията на плана на Историческия парк стартира преди 9 години.

,,Тогава сме били петима акционери'', споделя Ивелин Михайлов.

А през днешния ден са към 1000.

,,Ние сме намерили съидейници. Продавам акции, които носят на някой човек, някаква изгода. Ако той желае, да ги употребява спекулативно или нещо подобно'', декларира Михайлов пред камерата на Нова телевизия.

Именно с цел да стане ясно по какъв начин се продават акциите, от Комисията за финансов контрол предоставиха данни от тяхна инспекция на Прокуратурата. В документално известие от КФН споделят, че, съгласно тях, има възможност на лицата, придобили от акциите на сдружението, да се дава заблуждаваща информация къде отиват парите им - дали за построяването на парка, или за други цели.

,,Парите постъпват по сметка на човек, който има акциите. Законово няма по какъв начин да бъде по различен начин'', изясни Михайлов.

Изпълнителният шеф на сдружението ни среща с Християн. На 27 години от София. Един от акционерите. Отказва да каже какъв брой пари е вложил. Но споделя, че продавачът намерил в интернет.

,,Не съм подходил наивно. Зададох най-невъзможните въпроси'', декларира Християн Стоилков.

Михаилов споделя, че не се тормози от идната прокурорска инспекция. И е безапелационен, че за финансова пирамида не може да се приказва.

,,За да има пирамида, би трябвало парите да са отишли отвън плана. Това, което ние сме създали, в случай че някой го направи за по-малко от 50-70 млн. лв.. Тогава можем да кажем, че има хора, които са подведени'', съобщи Михайлов.

Междувременно строителните действия в Историческия парк не престават.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР