Районната прокуратура във Варна започва проверка на 102 нови контейнера

...
Районната прокуратура във Варна започва проверка на 102 нови контейнера
Коментари Харесай

Италианският боклук залива Варна

Районната прокуратура във Варна стартира инспекция на 102 нови контейнера с боклуци от Италия, складирани на пристанище Варна запад.

Новите 40-футови контейнери са открити в хода на следствието по формираното досъдебно произвеждане на 16 януари тази година.

Изпращачът и на тези 102 контейнера е същият, който изпрати и 25 контейнера на девети октомври още веднъж също на пристанище Варна Запад – „ Дентиче пантелоне “.

Същият е и получателят на товара - софийската компания „ Блацион “ ООД, в която стана ясно, че притежателите са жители на Скопие и италианци.

Огледът, който стартира през днешния ден, би трябвало да откри дали още веднъж е налице разминаване сред посоченото в митническите документи, т.е. товар от пластмаса и каучук, и действителното наличие на контейнерите.

При отварянето на част от първата пратка с италиански отпадък в наличието на наблюдаващия делото прокурор от Районната прокуратура се оказа, че се съдържат текстилни тъкани и дървени боклуци, а не пластмаса и каучук, оповестява БНР.

Огласяването на инспекцията става в деня, когато на посещаване в България е италианският министър председател Джузепе Конте по покана на сътрудника си Бойко Борисов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР