Районната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Районната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Мъж отива на съд за въоръжен грабеж на игрална зала в Провадия

Районната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт против 39-годишен мъж от Провадия, оповестиха от пресслужбата на институцията за Moreto.net.

М.М. ще бъде съден за осъществен от него обир на сума пари, осъществен след приложимост на опасност.

Обвиняемият няколко години работел в чужбина, като не съумял да се осъществя и по тази причина се завърнал в България. Срещнал усложнения с намирането на работа и останал без приходи в нескончаем интервал от време. 39-годишният мъж решил да прибегне до незаконни дейности – обмислил да извърши обир.

В осъществяване на своя проект, на 29 август 2022 година той се подготвил, взел револвер и отишъл в игрална зала в град Провадия. Там прокиснал няколко часа, заложил дребна сума пари и следи ситуацията. Около 05:00 часа, обвиненият забелязал, че крупието събира оборота от игралните автомати. М.М. се доближил към него в тил, заплашил го с оръжието, което носел, и изискал от него да му даде наличните си пари.

Уплашен, служителят в казиното извършил настояванията на 39-годишния обвинен. Той взел сумата от 3000 лв. и избягал от мястото на престъплението, като се укрил.

Мъжът бил открит на 2 септември в град Варна. Привлечен е към наказателна отговорност и арестуван.

Обвиняемият няма престъпни прояви и не е прочут на органите на реда. Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от три до 10 години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР