Районната прокуратура във Варна ще поиска постоянно задържане под стража

...
Районната прокуратура във Варна ще поиска постоянно задържане под стража
Коментари Харесай

Искат постоянен арест за бащата, който преби и провеси през терасата 14-годишната си дъщеря

Районната прокуратура във Варна ще изиска непрекъснато задържане под стража за бащата, който в петък нанесе побой над детето си. 14-годишното момиче е в болница с контузии на корема, главата и със строшен нос.

" Обвиненията, които към сегашния миг са повдигнати, са за нарушаване на заповед за отбрана от домашно принуждение. Има издадени две заповеди от август и юни 2018 година Другото повдигнато обвиняване е обвързвано със закана за ликвидиране към детето ", изясни представителят на Районната прокуратура Вяра Алексиева пред Би Ти Ви.

Предстои събирането на доказателства, защото следствието е в начален стадий. При съществуването на такива ще бъде повдигнато и обвиняване по новия текст от Наказателния кодекс за домашно принуждение, по време на което е породена телесна щета.

Майката на детето Ирина Янкова съобщи, че по време на развода бащата е изискал трите им деца да бъдат изслушани в съда. По думите й под негово въздействие и от боязън са споделили, че желаят да останат при него.

" Физическият и душевен тормоз от негова страна към мен продължи и след развода. Така бях принудена да отпътува при родителите си ", описа Ирина.

Тя добави, че е била заплашвана с ликвидиране. Бившият й брачен партньор даже е опирал нож в гърлото й.

Във вторник се привиква незабавен координационен механизъм, в който ще вземат участие полицията, прокуратурата и учебното заведение, в което е преместено детето, както и Закрила на детето.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР